Monster Energy Supercross: Tomac stvari obrača sebi v prid (video)

Dirko v Tampi je zaznamovalo kar nekaj padcev in dobrih dvobojev, prav tako pa ne moremo mimo dejstva, da je rdečo številčnico prevzel Tomac. 

Monster Energy Supercross: Tomac stvari obrača sebi v prid (video) (foto: Monster Energy) Monster Energy
17. 2. 2020

Na sedmo dirko sezone je z minimalno razliko ene točke, kot vodilni v skupnem seštevku prispel Roczen, a je bilo že kmalu po startu jasno, da se zna vse skupaj po nočnem dogajanju spremeniti. Pogled na vrh je bil že v uvodni fazi dirke obarvan povsem v zeleno, saj sta bila tovarniška voznika Kawasakija razred zase. Pobudo po startu je prevzel Cianciarulo, a mu je Tomac nenehno dihal za ovratnik, dokler ni Eli na zahtevnem mivkastem odseku izkoristil napake svojega mlajšega moštvenega kolega in prevzel vodstvo. 27-letni Američan je nato svojo prednost le še povečeval in si tako privozil svojo tretjo letošnjo zmago. 

Veliko bolj razburljivo pa je bilo dogajanje za lanskoletnim AMA motokros prvakom, saj je Adam Cianciarulo na valovih naredil napako, zaradi katere se je znašel na tleh in se tako izločil iz boja za najvišja mesta. Priložnost sta z odprtima rokama izkoristila na koncu drugouvrščeni Webb, in Roczen, ki je moral kljub osvojenemu tretjemu mestu, vodstvo v skupnem seštevku predati svojemu rivalu Tomacu. 

Rezultati

1.) Eli Tomac (KAW)

2.) Cooper Webb (KTM)

3.) Ken Roczen (HON)

4.) Justin Barcia (YAM)

5.) Justin Hill (HON)

6.) Dean Wilson (HUS)

7.) Malcolm Stewart (HON)

8.) Adam Cianciarulo (KAW)

9.) Justin Brayton (HON)

10.) Jason Anderson (HUS)