Monster Energy Supercross: zastrašujoča prevlada Roczna (video)

Četrta dirka sezone, ki je potekala v Glendalu, je bila letošnja prva, ki je gostila drugačen format dirkanja imenovan trojna krona. 

Monster Energy Supercross: zastrašujoča prevlada Roczna (video) (foto: Honda) Honda
26. 1. 2020

Gre za tekmovalcem že poznan sistem tekmovanja, saj so v svetovno prvenstvo superkrosa to novost uvedli že na začetku lanske sezone. Vozniki se na start odpravijo kar trikrat, zmagovalec pa postane tisti, ki ima ob koncu večera najmanjše število točk. Sam sistem točkovanja je enak tistemu na pokalu narodov, pri katerem zmagovalec dobi eno točko, drugouvrščeni dve, desetouvrščeni deset ...

Pred sobotnim dogajanjem se je veliko govorilo o Kenu Rocznu, ki je v Glendale pripotoval kot vodilni v skupnem seštevku, le redki pa so bili mnenja, da bo Nemec kos pritisku rdeče številčnice. Tovarniški voznik Honde je vsem dokazal, da je še kako zrel in s tremi odličnimi starti, izjemno tekočo vožnjo ter sproščenostjo skozi ves večer ostal nedotakljiv tekmecem. Kot kaže je Rocznu zmaga v Anaheimu 2 vlila obilo samozavesti, kar za konkurenco ne pomeni nič dobrega, saj ni potrebno posebej poudarjati, kakšnih voženj je sposoben 25-letnik.

V skupnem seštevku, kot že omenjeno vodi Roczen, na drugo mesto pa se je z drugim mestom na minuli dirki povzpel Eli Tomac, ki letos lepo stopnjuje svojo formo. Za skupno tretje mesto pa sta se vse do zadnje vožnje borila Anderson in Cianciarulo, a je slednji ob koncu zadnje dirke na valovih napravil napako in grdo padel. Točnih informacij o poškodbi tovarniškega voznika Kawasakija žal še nimamo. Omembe vreden je tudi padec Justina Bogla, zaradi katerega se je organizator odločil ponoviti tretjo vožnjo, saj se je Bogle na tleh znašel že v prvem zavoju, a jo je Američan k sreči, kljub hudemu udarcu v glavo, odnesel brez poškodb. 

Rezultati Glendale:

1.) Ken Roczen 1-1-1 (HON)

2.) Eli Tomac 2-2-3 (KAW)

3.) Jason Anderson 5-3-2 (HUS)

4.) Cooper Webb 8-5-4 (KTM)

5.) Justin Barcia 6-8-7 (YAM)

6.) Justin Brayton 7-7-9 (HON)

7.) Malcolm Stewart 4-14-6 (HON)

8.) Adam Cianciarulo 3-6-17 (KAW)

9.) Aaron Plessinger 11-9-8 (YAM)

10.) Blake Baggett 12-4-14 (KTM)