MotoGP: Avstralija

Na današnji dirki v Avstraliji je slavil domačin Casey Stoner.

17. 10. 2010

Casey Stoner je na domačem terenu več kot zasluženo osvojil zmago, ki je njegova četrta na tem dirkališču in tretja za Ducati. Tri zmage na tej stezi ima tudi Honda, brez zmage pa zaenkrat ostaja Yamaha. Stoner je v svojem slogu celotno dirko in na koncu s skoraj deset sekundno predonstjo v cilj pripeljal pred Lorenzom. Za tretje mesto sta se prav po levje v zadnjem krogu borila Rossi in Hayden, iz bitke pa je prvi pripeljal Rossi.

Stoner je tako še zadnjič z Ducatijem zmagal pred domačim občinstvom in se zmage tudi zares iskreno veselil, prav tako pa je bil z drugim mestom zadovoljen tudi Lorenzo. Njegov naslov je že osvojen, a ker se je mladi španec po dirki v Maleziji soočil s številnimi očitki, da je naslov posledica odsotnosti Pedrose in Rossija, je zanj pomembno predvsem to, da v cilj pripelje pred doktorjem. To mu je danes brez težav uspelo.

Le še dve dirki sta na letošnjem koledarju, zadnji vikend v oktobru na Portugalskem, prvi novembrski vikend pa se bo zgodila še tradicionalno sklepna letošnja dirka v Valenciji. Prav zaradi te dirke pa se od tega konca tedna dalje poti celotna motociklistična javnost. Predvsem zato, ker je Rossi s strani vodstva Yamahe dobil dovoljenje za predčasno testiranje Ducatijevega dirkalnika, ki bi ga v nasprotnem primeru prvič lahko preizkusil šele feburarja v Sepangu. Vsekakor gre za velikodušno gesto Yamahe, spomnimo se leta 2003, ko ob prestopu k Yamahi, Rossiju Honda HRC ni dovolila testiranj.

V Valenciji bomo torej prvič videli kaj lahko realno pričakujemo v prvi Rossijevi sezoni pri Ducatiju. In prav zaradi predčasnih testiranj bo letošnja jesen in zima kar se tiče napovedi še zelo zelo vroča.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

MaT