MotoGP: Barcelona je Stonerjeva

Z današnjo zmago je Casey Stoner tretjič letos stopil na najvišjo stopničko in zmanjšal svoj zaostanek za vodilnim Lorenzom.

MotoGP: Barcelona je Stonerjeva (foto: moštva, racedepartment) moštva, racedepartment
5. 6. 2011

Casey Stoner se je na prvo mesto prebil že v drugem zavoju, vodilnega položaja pa nato ni izpustil iz rok vse do konca dirke. Tik za njim je ves čas vozil Jorge Lorenzo, ki je dirko z manj kot tremi sekundami zaostanka končal na drugem mestu, za njima pa je skozi ciljno ravnino pripeljal drugi dirkač tovarniške Yamahe, Ben Spies.

Američan Ben Spies, od katerega se je na začetku sezone pričakoval naskok na sam vrh, je letos na zmagovalni oder stopil prvič, s paketom novih točk pa se je povzpel na sedmo mesto v skupnem seštevku.

Četrto in peto mesto sta zasedla Andrea Dovizioso in Valentino Rossi, za njima pa je skozi cilj pripeljal Simoncelli, ki je sicer štartal z najboljšega startnega položaja, žal pa bojevitemu Italijanu na današnji dirki ni uspelo obdržati sobotnega zmagovalnega ritma.

Dirko je zaznamoval tudi rahel dež, ki je po nekaj krogih ponehal, dirke pa zaradi padca nista končala Randy de Puniet in Hiroshi Aoyama. Na sobotnem treningu se je zaradi padca poškodoval Colin Edwards, ki se je z zlomljeno ključnico pridružil poškodovanemu Pedrosi. Edwards zaradi poškodbe seveda ni nastopil na dirki, to pa se je zgodilo prvič po letu 2004, ko je Colin pričel tekmovati v razredu MotoGP.

MaT

Vrstni red dirkačev v skupnem seštevku:

1. Lorenzo Yamaha 98

2. Stoner Honda 91

3. Dovizioso Honda 63

4. Pedrosa Honda 61

5. Rossi Ducati 58

6. Hayden Ducati 47

7. Spies Yamaha 36

8. Aoyama Honda 36

. .

Foto: moštva, racedepartment