Tovarniški Ducati od prihodnjega leta z Bagnaio in Marquezom

6. 6. 2024 | STA
Deli
Tovarniški Ducati od prihodnjega leta z Bagnaio in Marquezom (foto: Profimedia)
Profimedia

Osemkratni in aktualni prvak bosta združila moči.

Moštvo Ducatija v sezoni 2025 napoveduje naskok na naslov prvaka v seriji motoGP. Včeraj je tovarniško ekipo okrepil osemkratni španski svetovni prvak Marc Marquez. V ekipi iz Borgo Panigaleja so novico potrdili in sporočili, da so s Špancem podpisali dveletno pogodbo.

Profimedia

Za Ducati vozi tudi aktualni prvak Italijan Francesco Bagnaia, ekipo bo po prihodu Marqueza zapustil drugi Italijan Enea Bastianini. Marquez je član poltovarniške Ducatijeve ekipe Gresini, v katero je prestopil pred letošnjo sezono, potem ko se je po dolgih letih sodelovanja razšel s Hondo.

V igri za tovarniški sedež pri trenutno premočnem proizvajalcu motorjev v svetu motoGP je bil tudi vodilni v seštevku sezone, Španec Jorge Martin, ki vozi za poltovarniško ekipo Pramac Ducati. A v ponedeljek je Španec sporočil, da se bo v naslednji sezoni preselil k Aprilii.

"Rad bi se zahvalil Enei Bastianiniju in Jorgeju Martinu za njuno sodelovanje v zadnjih letih. Prepričan sem, da se bosta do konca borila za naslov prvaka. odločitev o drugem tovarniškem vozniku ni bila lahka, imeli smo seznam izjemnih dirkačev. Na koncu smo se odločili za Marca Marqueza, ki se je na samo nekaj dirkah odlično prilagodil našemu motociklu. Zdaj bomo imeli v ekipi dirkača s skupno 11 naslovi prvaka, z njuno zrelostjo in sposobnostmi pa bomo rasli kot ekipa," je ob najavi sodelovanja za spletno stran tekmovanja dejal direktor Ducatija Luigi Dall'Igna.

Profimedia

"Vesel sem, da bom lahko nosil rdečo barvo tovarniške ekipe Ducatija. Že odkar sem prvič sedel na desmosedici GP, sem na motociklu užival, takoj sem načrtoval, da bom z njim rasel in postal še boljši. Zadovoljen sem, da me leta 2025 čaka ta velik korak in hvala Ducatiju, ker verjame vame. Hvala pa tudi ekipi Gresini, ki mi je odprla vrata v težkih trenutkih kariere," pa je dejal nekdanji svetovni prvak Marquez.

V skupnem seštevku letošnjega letošnjega tekmovanja je Marquez po sedmih dirkah s 136 točkami na tretjem mestu skupnega seštevka. Na zadnji dirki v Mugellu je bil drugi v sprintu in četrti na glavni dirki.

V vodstvu je Martin s 171 točkami. Drugi je Bagnaia s 153 točkami.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu