MotoGP: Katar - Lorenzo, Rossi, Marquez, vsi dosegli sanje

Če se nam v letošnji sezoni zares obetajo takšni spektakli, kot smo mu bili priča v nedeljo zvečer, potem nam verjemite, nočete zamuditi prav nobene letošnje dirke.

MotoGP: Katar - Lorenzo, Rossi, Marquez, vsi dosegli sanje (foto: motogp.com) motogp.com
7. 4. 2013

Res, da je bila zima letos dolga, a na tako dolgo težko pričakovani boj najhitrejših dirkačev je bilo vredno počakati.

Jorge Lorenzo kot aktualni svetovni prvak, Dani Pedrosa po mnenju mnogih (do današnje dirke) najbolj resen kandidat za letošnji naslov, Valentino Rossi kot povratnik v moštvu Yamahe in Marc Marquez, svetovni prvak razreda Moto2 in eden najbolj talentiranih dirkačev zadnjih let so kvartet, ki bodo letos dvigovali pritisk in na dirke v živo ter pred TV ekrane vabili milijone gledalcev.

Nedeljsko dirko je v nekaj stavkih nemogoče povzeti tako, da bi si bralec lahko predstavljal dogajanje na stezi. Čeprav je sprva po uvodni napaki Rossija kazalo, da tako težko pričakovanega boja med omenjeno četverico na prvi dirki ne bomo dočakali, so se na vodilnih mestih nekaj krogov pred koncem znašli prav slednji.

Da boste videli, kako je prišlo do nedeljskega epskega razpleta sploh prišlo, si morate ogledati posnetek dirke. Lorenzo je odpeljal svojo dirko, vozil brez napake in zasluženo zmagal, Rossi se je po napaki v začetku sploh ne vemo kako prebil na končno drugo mesto, Marc Marquez pa je z vrhunskim nastopom na svoji prvi dirki v razredu MotoGP dosegel sanjsko tretje mesto. Res je, da mu je Doktor dal lekcijo, a ta fant bo letos še grenil življenje obema svetovnima prvakoma. Nehvaležno četrto mesto je pripadlo Pedrosi, ki po dirki ni skrival razočaranja, a kot kaže se bo prav vsak od omenjenih štirih teh neprijetnih občutkov v letošnji sezoni moral navaditi.

Od petega mesta navzdol so se nato zvrstili še Crutchlow (Yamaha), Bautista (Honda), nato pa so se z Ducatiji po ciljni ravnini pripeljali še Dovizioso, Hayden, Iannone in Spies.

V razredu Moto2 je pričakovano slavil favorit Španec Espargaro, sledila pa sta mu britanec Redding in japonec Nakagami. Espargaro je poskrbel tudi za veselje režiserjev in gledalcev, saj je v skoraj vsak ovinek vstopil z izjemnim in lepim drsenjem zadnjega dela motocikla. Epsko!

Naslednja dirka bo na sporedu čez 14 dni v Teksasu. Komaj čakamo.

MaT
Foto: www.motogp.com