MotoGP: Sprinterska dirka v Argentini Binderju, Bagnaia razočaral

1. 4. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Binder je presenetil samega sebe v pozitivnem, Bagnaia pa v negativnem smislu. V slednjo kategorijo spada tudi Marquez.

Južnoafriški motociklist Brad Binder je dobil drugo sprintersko preizkušnjo za svetovno prvenstvo v zgodovini. Član ekipe KTM je bil najhitrejši na progi Termas de Rio Hondo v Argentini, kjer je na koncu zadržal pred voznikoma Ducatija Marcom Bezzecchijem in Luco Marinijem.

Najboljši startni položaj je imel sicer Alex Marquez, ki pa ga ni dolgo obdržal. Že v drugem krogu od 12 krogov sta ga prehitela Franco Morbidelli na yamahi in Binder, četrti in šele 15. v kvalifikacijah, ki sta odlično startala. Nekaj časa je vodil Italijan, ki pa je bil vidno počasnejši od Binderja, ta ga je sredi dirke prehitel.

V zadnjem delu dirke sta Yamahinega voznika prehitela še rojaka Bezzecchi, ki je slabo startal, a se nato prebijal naprej, in Marini, prvi je v zadnjih dveh krogih celo ogrožal zmago Južnoafričana, vendar je ta vendarle zadržal vodstvo.

"Presenetil sem samega sebe. Uspel mi je super start, odlično sem se znašel v gneči in v ospredje prišel po zunanji strani. Nato sem stopnjeval ritem, prišel do vodstva, nato pa si rekel: v redu, zdaj, ko sem tukaj, se bom boril kot lev. Prednost sem zadržal, čeprav je bil Bezzecchi na koncu močnejši. Od včeraj smo naredili neverjetno velik korak. Danes je bil motocikel naravnost popoln," je svoje dirkanje opisal zmagovalec.

Svetovni prvak Francesco Bagnaia in zmagovalec obeh preizkušenj za veliko nagrado Portugalske je bil šele šesti, a je vseeno zadržal vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva.

Preberite še: Formula 1: Se Mercedes prebuja?