MotoGP: takšna pa so krilca na Suzukijevem dirkalniku

Alex Rins meni, da so na dobri poti in da mu aerodinamična podoba dirkalnika pomaga preprečevati dviganje prednjega dela motocikla.

MotoGP: takšna pa so krilca na Suzukijevem dirkalniku (foto: Suzuki) Suzuki
19. 2. 2018

Na zimskih testiranjih na dirkališču Chang International Circuit (Tajska) je tudi ekipa Suzuki Ecstar razkrila podobo dirkalnika, ki je enako kot stroji preostalih ekip dobil aerodinamična krilca.

Alex Rins naj bi bil z vedenjem dirkalnika zelo zadovoljen: »Če bi moral tridnevno testiranje oceniti z od 1 do 10, bi dal oceno 8 ali 8,5, saj smo imeli res veliko dela s preizkušanjem novih stvari. Imamo dobro osnovo za letošnjo sezono. V Maleziji sem bil 80-odstotno prepričan, da smo na pravi poti, zdaj pa sem 100-odstotno prepričan, da ima paket velik potencial. Verjetno bomo ohranili aerodinamično podobo, saj mi pomaga preprečevati dviganje prednjega kolesa, kar pomeni, da lahko na zadnje kolo spravimo več moči. Verjetno jih bomo še malo dodelali, a smo na pravi poti."

Alex Rins je sicer testiranje zaključil s petim najhitrejšim časom kroga, Andrea Iannone pa je bil 15. na lestvici. Najhitrejši je bil Pedrosa pred Zarcom in Crutchlowom, sledili so Marquez, Rins, Miller, Dovizioso, Nakagami, Rabat in Rossi.