Motokros DP: Pancar in Gerčar najhitrejša v Mačkovcih

Minuli vikend je v Mačkovcih potekala predzadnja dirka državnega prvenstva, kjer so najboljši motokrosisti Slovenije gledalce navduševali z napetimi boji. 

Motokros DP: Pancar in Gerčar najhitrejša v Mačkovcih (foto: Jože Bojec (vir: AMZS)) Jože Bojec (vir: AMZS)
2. 9. 2019

Po koncu dirke se je največ govorilo o kategorijah MX2 in MX open, saj sta bila slednja dva tekmovalna razreda združena, kar je pomenilo hudo konkurenco in posledične dobre boje. 

V elitni kategoriji je z odličnima vožnjama slavil Klemen Gerčar, ki je s prvim in drugim mestom prednost v točkovanju pred drugouvrščenim Irtom povečal na tri točke. Najmlajši izmed bratov Irt se je moral v Prekmurju zadovoljiti z drugim mestom, medtem ko je na najnižji stopnički končal Hrvat Matija Kelava. Na tej točki je treba omeniti še zmagovalca razreda MX2 Jana Pancarja, ki v prvi vožnji ni ugnal le vseh tekmovalcev na 250-kubičnih motociklih, temveč tudi vse iz kategorije MX open. Na drugem mestu je v kategoriji MX2 končal Jaka Završan, pokal za tretje mesto pa je romal v Avstrijo, in sicer v roke Michaela Pfundnerja. 

Čeprav motokrosiste v letošnji sezoni čaka še ena dirka državnega prvenstva, si je Jan Pancar s svojimi dominantnimi predstavami že privozil naslov državnega prvaka, medtem, ko se bo v elitnem razredu vse skupaj odločilo ravno 22. septembra v Šentvidu pri Stični. 

Rezultate vseh ostalih kategorij pa si lahko ogledate s klikom tukaj.