Motokros: mladinsko svetovno prvenstvo in evropski pokal narodov se vračata

Po letu 2020, v katerem sta zaradi izbruha novega virusa, odpadla tako mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu kot tudi evropski pokal narodov, se z naslednjim letom omenjena dogodka vračata.

Motokros: mladinsko svetovno prvenstvo in evropski pokal narodov se vračata (foto: Borak R. (vir: KTM)) Borak R. (vir: KTM)
2. 12. 2020

FIM in Infront Moto Racing sta pred kratkim naznanila, da se po letu premora najbolj prestižna dirka za mlade talentirane motokrosiste vrača na koledar. Dogodek bo tako kot do sedaj potekal v poletnem času, in sicer 31. julija, gostil pa ga bo grški Megalopolis.

Podobna je situacija tudi z evropskim pokalom narodov, motokrosistom bolj znanim pod kratico MXOEN. Slednji bo leta 2021 potekal na vsem dobro poznani stezi na Sardiniji v Rioli Sardo, saj tam velika večina profesionalnih motokrosistov preživi zimske priprave. Poleg tega pa ravno steza na zahodni strani Sardinije vsako leto gosti uvodno dirko italijanskega odprtega državnega prvenstva, ki jo motokrosistična elita izkoristi za trening za prihajajočo sezono.