Motokros: uvodna preizkušnja državnega prvenstva minila po pričakovanjih

V Prilipah je ta konec tedna potekala uvodna dirka državnega prvenstva v motokrosu, kjer so navijače razveseljevali tako domači kot tudi hrvaški vozniki.

Motokros: uvodna preizkušnja državnega prvenstva minila po pričakovanjih (foto: Honda) Honda
14. 4. 2019

Čeprav organizatorju vreme zaradi obilnega deževja v preteklih dneh ni bilo naklonjeno, je ta z dobro pripravo steze poskrbel za odlične dirke v vseh kategorijah. Največ pa se je ob koncu dneva govorilo o najmočnejših dveh razredih, v katerih je nastopilo nekaj zelo slovečih imen.

V razredu MX2 je popolno prevlado pokazal Jan Pancar, ki je z dvojno zmago dokazal, da je za njim odlično pripravljalno obdobje ter da je z nastopom na uvodnih treh dirkah svetovnega prvenstva odnesel veliko znanja. Najbližje mlademu Dolenjcu pa se je uspelo približati Luki Milcu, ki je kljub poškodbi kolena, ki jo je staknil v zimskem obdobju, na zahtevni stezi v cilj dvakrat pripeljal kot drugi. Na najnižjo stopničko je stopil Hrvat Nikola Hranić.

Najatraktivnejše dirke pa so uprizorili tekmovalci kraljevega razreda, kjer je po pričakovanjih dominiral Tim Gajser in s tem opravil dober trening za prihajajoče dirke svetovnega prvenstva. Veliko bolj pa je bil napet boj za drugo mesto, v katerega so bili vpleteni Peter Irt, Luka Crnkovič in Klemen Gerčar. Slednji je iz obeh voženj iztisnil največ ter se s tem povzpel na drugo mesto, medtem ko je Irt dokazal, da je kljub krajšemu premoru od dirkanja še vedno izjemno hiter in še kako konkurenčen.

Naslednja, druga tekma sezone motokrosiste čaka že naslednji teden v Stranski vasi pri Semiču, zato časa za počitek ne bo prav veliko.