Motokros: Slovenija na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila skupno deseto mesto

Poleg Pancarja in Gajserja so minuli vikend slovenske barve zastopali tudi naši najmlajši motokrosisti.

Motokros: Slovenija na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila skupno deseto mesto (foto: AMZS) AMZS
4. 8. 2021

Megalopolis v Grčiji je 1. avgusta gostil najboljše mlade motokrosiste sveta, med katerimi je bilo tudi šest Slovencev pod taktirko selektorja Aleša Zajca. V najšibkejšem razredu do 65-kubičnih centimetrov so naše barve branili Luka Jurič, Tai Vidovič in Val Slavec. Jurič je v težkih razmerah, ki jih je krojila predvsem huda vročina, osvojil 28. mesto, Vidovič 22. mesto, Val Slavec pa je po nekaj smole v prvi vožnji, v drugi pokazal zobe in se veselil 14. mesta, kar je zadostovalo za skupno 18.

V kategoriji MX85 smo imeli Slovenci dva predstavnika, in sicer Žana Ovna in Miho Vrha. Nobenemu izmed njiju se prva vožnja ni izšla po načrtih, saj se je Oven soočal s tehničnimi težavami, Vrh pa se je že v uvodnem krogu znašel na tleh, a prvo vožnjo vseeno zaključil na 20. mestu in osvojil eno točko. V drugi pa je ta rezultat še popravil, saj je v cilj pripeljal kot šestnajsti, kar ga je v skupni razvrstitvi postavilo na 19. mesto. Dolgo časa je v drugi vožnji dobro kazalo tudi Ovnu, ki se je vozil okoli 15. mesta, a je nato padel in zapravil priložnost za dober rezultat. Skupno je končal kot 28.

Slovenci pa smo imeli predstavnika tudi v kategoriji do 125-kubičnih centimetrov, kjer se je za točke boril Tilen Demšič, ki je prvo vožnjo zaključil na 26. mestu. V drugi mu je sicer kazalo še bolje, a je bila dirka zaradi grdega padca enega izmed tekmovalcev prekinjena. To je pomenilo, da je obveljal vrstni red zadnjega odpeljanega kroga, kar je Demšiča postavilo na 22. mesto. Z omenjenimi rezultati je slovenska reprezentanca osvojila skupno deseto mesto, za kar je seveda v veliki meri zaslužen tudi selektor Aleš Zajec, ki je s svojimi izkušnjami in znanjem našim mladcem močno pomagal.