Motošportnik leta šestič zapored postal Tim Gajser

Končano je še sklepno dejanje lanske, povsem unikatne sezone.

Motošportnik leta šestič zapored postal Tim Gajser (foto: AMZS) AMZS
20. 1. 2021

Avto moto zveza Slovenije ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta ter podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem. Organizacija tovrstne prireditve lani, zaradi zdravstvene situacije ni bila mogoča, zato je AMZS razglasitev prejemnikov priznanj pripravila v obliki posebne video oddaje AMZS Idealna linija

O motošportniku leta ni bilo dvoma, saj si je Tim Gajser v lanski sezoni, v kateri je zopet premikal mejo mogočega, privozil že četrti naslov svetovnega prvaka. S tem je od AMZS-ja prejel tudi priznanje za mednarodne dosežke, katerega so prejeli še motokrosist Jan Pancar, spidvejist Matej Žagar, kartista Xen De Ruwe in Sebastjan Bergant, voznika minimota Jan Poropat in Tian Krševan ter enduraš Miha Špindler. Na tej točki je potrebno omeniti še mladega in izjemno talentiranega kartista Marka Kastelica, ki je prejel posebno priznanje za mednarodne dosežke. 

Podeljene pa so bile tudi tri kristalne čelade, posebne lovorike, ki jo vozniki prejmejo za vsak peti osvojeni naslov državnega prvaka. To je v lanski sezoni uspelo Janu Poropatu za peti naslov državnega prvaka v minimotu, Sašu Kraglju za že dvajseti naslov državnega prvaka v motokrosu in Katji Pivk za peti naslov državne prvakinje v kartingu. Poleg tega, je Katja Pivk prejela tudi priznanje za najuspešnejšo motošportnico leta.