MXGP: Gajserju padec prepreprečil zmago

Po petmesečnem premoru je končno napočil čas za tretjo dirko sezone, na kateri ni manjkalo atraktivnih bojev in spektakularnih padcev.

MXGP: Gajserju padec prepreprečil zmago (foto: Gas Gas) Gas Gas
9. 8. 2020

MX2

V latvijski Kegums je kot vodilni v skupnem seštevku prispel tovarniški voznik KTM-a Tom Vialle, ki je v prvi vožnji z zmago upravičil naziv favorita. V drugi pa je moral premoč priznati Belgijcu Jagu Geertsu, a se je moral slednji zaradi padca v prvi vožnji in posledičnega šestnajstega mesta zadovoljiti s skupnim šestim, kar je Viallu omogočilo povečanje prednosti v skupnem seštevku na 22 točk. Podiuma sta se poleg Francoza veselila še timska kolega ekipe F&H Kawasaki Roan Van de Moosdijk in Mathys Boisrame.

Solidno predstavo pa je v težkih pogojih pokazal tudi Jan Pancar, ki se je s štiriindvajsetim in dvajsetim mestom veselil nove točke in zopet dokazal, da se je tudi v peščeni podlagi sposoben kosati z najboljšimi.

Rezultati: 

1.) Tom Vialle (KTM) - 47

2.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 40

3.) Mathys Boisrame (KAW) - 38

4.) Ruben Fernandez (YAM) - 34

5.) Ben Watson (YAM) - 31

MXGP 

Najbolj nestrpno pa smo Slovenci čakali na obračune v elitnem razredu, za kar se moramo zahvaliti trikratnemu svetovnemu prvaku Timu Gajserju. Makolčan je z izjemno vožnjo brez večjih težav slavil v prvi vožnji in s tem konkurenci pokazal, da niti mivkasta podlaga zanj ni pretrd oreh. Na žalost pa se v drugi vožnji ni vse odvilo po planih tovarniškega voznika Honde, saj je med tem, ko je vozil na drugem mestu in lovil vodilnega Coldenhoffa, na valovih naredil napako in grdo padel. Kot se za šampiona spodobi je Tim hitro vstal in dirko vseeno končal na petem mestu, kar je bilo dovolj za skupno drugo. Padec Gajserja je Coldenhoffu na široko odprl vrata do zmage, ki je bila obenem tudi prva za ekipo Gas Gas

Glede na to, da je podlaga v Kegumsu mivkasta, je marsikdo na vrhu pričakoval Herlingsa, ki pa se je moral zadovoljiti z zanj šele petim mestom. Čeprav bo na naslednji dirki rdečo številčnico še vedno nosil tovarniški voznik KTM-a, pa je Gajser razliko zmanjšal na pičle štiri točke

Rezultati:

1.) Glenn Coldenhoff (Gas Gas) - 47

2.) Tim Gajser (HON) - 41

3.) Romain Febvre (KAW) - 40

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

5.) Jeffrey Herlings (KTM) - 36


Naslednja preizkušnja najboljše motokrosiste čaka že v sredo in sicer na isti lokaciji, a so organizatorji že naznanili, da steza ne bo enaka današnji, kar zna še dodatno začiniti boje v samem vrhu.