MXGP: Herlings do nove zmage, Slovenci na krilih navijačev uspešni

Četrta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je letos potekala v Pietramurati oziroma na prizorišču, kjer svojo vlogo vedno odigrajo tudi slovenski navijači. 

MXGP: Herlings do nove zmage, Slovenci na krilih navijačev uspešni (foto: Ray Archer (KTM), AMZS) Ray Archer (KTM), AMZS
8. 4. 2018

MX2:

Vse oči so bile pred dirko uprte v Paulsa Jonassa, ki letos do tega vikenda ni izgubil niti ene vožnje. Kljub pretekli dominaciji je imel Latvijec ta konec tedna ogromno težav in končal šele na petem mestu. Kljub težavam Jonassa je barve KTM-a z zmago ubranil mladi Jorge Prado, ki se je v skupnem seštevku povzpel na drugo mesto in še enkrat dokazal, da bo v prihodnje za najvišja mesta še zelo nevaren. Na drugem mestu je končal Američan Thomas Covington, na najnižji stopnički pa se je presenetljivo znašel Henry Jacobi. Nemec je že na uvodnih preizkušnjah kazal izjemne vožnje, a mu nikakor ni uspelo priti na oder za zmagovalce.

MXGP:

Po pričakovanjih je na najvišjo stopničko znova stopil tovarniški voznik KTM-a. Tokrat je vodilno vlogo 'oranžnih' prevzel Jeffrey Herlings, ki je z dvojno zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Drugi je z zelo hitro in tekočo vožnjo končal Clement Desalle, medtem ko se je moral ljubljenec občinstva Antonio Cairoli zadovoljiti s tretjim mestom. Ni pa bil Italijan edini, za katerega je množica stiskala pesti, saj je bil velik del proge zaradi Timovih navijačev obarvan rumeno. Gajser je s petim in osmim mestom končal kot sedmi in navijače skozi celoten vikend razveseljeval z atraktivnimi vožnjami. Dobro se je na stezi ob Gardskem jezeru izkazal tudi Klemen Gerčar, ki je končal na 27. mestu. 

Mausser do novih točk na evropskem prvenstvu:

Poleg Gerčarja in Gajserja smo imeli Slovenci predstavnika tudi v razredu EMX125. Mladi Maks Mausser je po dobrem začetku sezone v Valkenswaardu dobre občutke očitno prenesel tudi v Italijo, kjer je na prvi dirki z zelo borbeno vožnjo iz ozadja prišel do odličnega 18. mesta in novih treh točk. Drugo vožnjo je zaključil šestindvajseti, kar je skupno zadostovalo za 23. mesto. 

Naslednja dirka je na sporedu že naslednji vikend, in sicer na Portugalskem v Aguedi. 

Foto: Ray Archer (KTM), AMZS