MXGP: 24. 3. minil v znamenju Tima Gajserja

Druga dirka sezone je ta konec tedna potekala v Angliji, natančneje v Matterley Basinu, ki je imela za slovenskega asa poseben pomen.

24. 3. 2019

MX2

Odsotnost Jorgeja Prada je najbolje izkoristil Thomas Kjer Olsen, ki bo Anglijo zapustil s popolnim izkupičkom 50 točk. Drugega mesta je se veselil Nemec Henry Jacobi, na najnižjo stopničko pa je stopil novinec Tom Vialle ter s tem uspešno branil oranžne barve. Ta kategorija pa je bila za Slovence še posebej zanimiva, ker smo v njej lahko navijali za Jana Pancarja, ki je s skupnim 27. mestom dokazal, da bo letos v tem prestižnem razredu kandidat tudi za točke.

MXGP

Pred dirko so bile vse oči uprte v slovenskega šampiona, ki je v Angliji blestel ves vikend. V tem slogu je začel tudi prvo vožnjo in po dobrem startu hitro prevzel vodstvo. Pred drugouvrščenim Cairolijem je imel Makolčan že približno pet sekund prednosti, a nato na zahtevni sekciji naredil napako in grdo padel. Kot se za šampiona spodobi, se je Gajser hitro pobral in kljub zelo poškodovanemu motociklu prvo vožnjo končal na odličnem tretjem mestu. Odlično je Tim začel tudi v drugi, ki jo je s hitro in inteligentno vožnjo brez težav dobil. Na koncu dneva se je moral zadovoljiti s skupnim drugim mestom ter premoč priznati trenutno vodilnemu v skupnem seštevku Antoniju Cairoliju. Na tretje mesto pa se je na veselje Yamahe povzpel Gautier Paulin. 

V spodnjem videu pa si lahko ogledate Gajserjev padec.