MXGP: Gajser do pravljične sedme zaporedne zmage

Naš šampion Tim Gajser tudi na dvanajsti dirki sezone ničesar ni prepuščal naključju in z novo zmago osvojil azijski dvojček.

MXGP: Gajser do pravljične sedme zaporedne zmage (foto: Honda) Honda
14. 7. 2019

MX2

250-kubični razred je bil zopet povsem obarvan v oranžno, saj se je Jorge Prado veselil že enajste zmage letos, medtem ko je njegov moštveni kolega Tom Vialle zasedel drugo mesto. S tem se je Francoz v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto in razliko do drugouvrščenega Thomasa Kjera Olsna zmanjšal na 100 točk. Slednji se je v Semarangu srečeval z nemalo težavami, saj je bil zaradi grdega padca na štartu druge vožnje primoran odstopiti. Njegove težave je s pridom izkoristil povratnik po poškodbi Calvin Vlaanderen in se tako povzpel na najnižjo stopničko.

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Tom Vialle (KTM) - 40

3.) Calvin Vlaanderen (HON) - 36

4.) Maxime Renaux (YAM) - 35

5.) Henry Jacobi (KAW) - 28

MXGP

Tima Gajserja očitno ne more ustaviti niti vročina in visoka stopnja vlažnosti, saj je tudi v Semarangu pometel z vso konkurenco. Makolčan je s tem osvojil sedmo zaporedno zmago in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Jeremyjem Seewerjem povečal na 173 točk. Slednji se je z dobro predstavo na dvanajsti dirki sezone povzpel na tretje mesto, medtem ko je drugi zaključil njegov rojak Arnaud Tonus.

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Arnaud Tonus (YAM) - 42

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

4.) Glenn Coldenhoff (KTM) - 32

5.) Max Anstie (KTM) - 29