MXGP: boj za prvenstvo se začenja, kako kaže Gajserju (video)?

Dvanajsto dirko sezone je gostila francoska steza v Lacapelle Marivalu, kjer se je napetost v boju za letošnji naslov prvaka začela močno stopnjevati.

MXGP: boj za prvenstvo se začenja, kako kaže Gajserju (video)? (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
11. 10. 2021

MX2

V kategoriji do 250-kubičnih centimetrov so navijači od domačih voznikov pričakovali veliko. In veliko so tudi dobili, saj je bilo njihovo bučno navijanje nagrajeno z dvojno zmago Toma Vialla ter tretjim mestom nosilca rdeče številčnice Maxima Renauxa. Tovarniški voznik Yamahe je z drugim in tretjim mestom še povečal prednost v skupnem seštevku, kjer ta znaša že 91 točk.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 50

2.) Mattia Guadagnini (KTM) - 42

3.) Maxime Renaux (YAM) - 40

4.) Jed Beaton (HUS) - 35

5.) Jago Geerts (YAM) - 34

MXGP

V elitnem razredu pa bi lahko dejali, da se med najboljšimi tremi – Gajser, Febvre in Herlings – letošnji boj začenja znova, saj jih v skupnem seštevku po dvanajstih dirkah loči zgolj deset točk. Na francoskih tleh sta nekoliko izstopala Herlings in Febvre, ki sta si izmenjala prvo in drugo mesto, a je bil zaradi boljše druge vožnje Jeffrey Herlings tisti, ki je stopil na najvišjo stopničko.

Dobro vožnjo je kazal tudi slovenski as Tim Gajser, ki je s šestim in tretjim mestom osvojil skupno tretje. Rdeča številčnica je tako zopet v lasti tovarniškega voznika KTM-a, a se vse skupaj lahko spremeni že naslednji vikend, saj Febvre za njim zaostaja zgolj za šest točk, Gajser pa še dodatne štiri.

Rezultati:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 47

2.) Romain Febvre (KAW) - 47

3.) Tim Gajser (HON) - 35

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 35

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 34