MXGP: Cairoli še ni rekel zadnje

Sezona svetovnega prvenstva se počasi bliža koncu. Karavana je na zadnjem prizorišču v Pietramurati že opravila s prvo preizkušnjo, na kateri pa sta bila glavna rivala za naslov svetovnega prvaka povsem pri vrhu. 

MXGP: Cairoli še ni rekel zadnje (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
1. 11. 2020

MX2

Po zahtevnem Lommlu in obilo težavam, se je tokrat skupne zmage s četrtim in prvim mestom veselil Jago Geerts. Prav slednji je v razredu MX2 edini, ki vodilnemu v skupnem seštevku Viallu še lahko spelje naslov prvaka. Kljub zmagi pa je danes Belgijec proti Francozu nadoknadil le eno točko, kar pomeni, da ima tovarniški voznik KTM-a z dvema dirkama do konca sezone še ogromno prednost 73-ih točk. V teoriji, bi Vialle po sredini dirki že lahko dvignil zlato številčnico, a se je v motokrosu že nemalokrat izkazalo, da zaključkov pred samim koncem ni preveč smiselno delati. 

Za zadovoljstvo Slovencev pa je v šibkejšem razredu zopet poskrbel Jan Pancar, ki je s trinajstim in osemnajstim mestom na svoj konto dodal novih enajst točk. 

Rezultati: 

1.) Jago Geerts (YAM) - 43

2.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 43

3.) Tom Vialle (KTM) - 42

4.) Jed Beaton (HUS) - 32

5.) Maxime Renaux (YAM) - 29

MXGP

Dogajanje v elitnem razredu je bilo izjemno podobno tistemu v MX2. Domačin Cairoli se je s prednostjo ene točke veselil svoje 92. zmage v svoji karieri, medtem ko je vodilni v skupnem seštevku Tim Gajser stopil na drugo stopničko. Tako ima Makolčan pred zasledovalci v skupnem seštevku 73 točk naskoka, kar bi ob normalnih okoliščinah, v sredo že moralo zadoščati za Gajserjev četrti naslov svetovnega prvaka. 

Slovo Desalla in Paulina

Odlično predstavo pa je z zmago v drugi vožnji uprizoril Belgijec Clement Desalle, ki je pred kratkim naznanil, da se bo po leošnji sezoni poslovil od nastopanja v karavani MXGP. Tovarniški voznik Kawasakija pa ni bil edini, ki je s to novico šokiral motokrosistični svet, saj je enako storil tudi danes četrto uvrščeni Gautier Paulin. Oba sta v svoji karieri dosegla izjemno zavidljive rezultate, s svojima osebnostima, tehniko vožnje in hitrostjo pa za sabo puščata ogromen pečat. 

Rezultati: 

1.) Antonio Cairoli (KTM - 44

2.) Tim Gajser (HON) - 43

3.) Clement Desalle (KAW) - 40

4.) Gautier Paulin (YAM) - 38

5.) Jeremy Seewer (YAM) - 36