MXGP: dogajanje v Italiji zasenčil Jan Pancar

Italijanska Faenza je danes prvič po letu 2012 zopet gostila dirko svetovnega prvenstva, na katero ima Tim Gajser izjemno lepe spomine, saj je ravno na tej stezi pred približno osmimi leti prvič nastopil na dirki svetovnega prvenstva.

MXGP: dogajanje v Italiji zasenčil Jan Pancar (foto: Vir: AMZS) Vir: AMZS
6. 9. 2020

MX2

Kot letos že kar nekoliko običajno, sta se tudi tokrat za zmago udarila Vialle in Geerts. Slednji je v prvi vožnji izkoristil napako tovarniškega voznika KTM-a in se veselil zmage, medtem ko se je moral Vialle, ravno zaradi padca, zadovoljiti s četrtim mestom. Tudi v drugi vožnji sta se trenutno največja rivala za letošnji naslov že v uvodnih krogih znašla v ospredju, a oba za Francozom Maximom Renauxom, ki je z izvrstno vožnjo in odlično pripravljenostjo, v drugi vožnji uspel poraziti prav vse tekmece in si v kombinaciji z drugim mestom iz prve vožnje, privozil svojo prvo zmago v svetovnem prvenstvu.

Pancar do rezultata kariere

Dogajanje v tej kategoriji pa je, vsaj za Slovence, če ne kar za vse, zasenčil Jan Pancar, ki je danes uprizoril vožnjo svojega življenja. V prvi vožnji mu je uspel izjemen štart, kateremu je sledila vožnja na šestem mestu vse do zadnjega kroga. V samem zaključku je voznik KTM-a izgubil dve mesti, a vseeno v cilj pripeljal kot osmi, kar je njegova najboljša uvrstitev v karieri. Dobre občutke je Janu uspelo prenesti tudi v drugo vožnjo, katero je zaključil na dvanajstem mestu, kar je z osvojenimi 22 točkami zadostovalo za neverjetno skupno osmo mesto.

Rezultati:

1.) Maxime Renaux (YAM) - 47

2.) Jago Geerts (YAM) - 45

3.) Tom Vialle (KTM) - 40

4.) Mathys Boisrame (KAW) - 38

5.) Jed Beaton (HUS) - 30

MXGP

V elitnem razredu pa je na prvi letošnji italijanski preizkušnji kraljeval KTM. Ob koncu dneva se je izmed trojice 'Oranžnih' najbolj smejalo Jeffreyu Herlingsu, ki je z dvema posamičnima zmagama s to preizkušnjo opravil z odliko. Med tovarniškimi vozniki KTM-a se je odlično znašel Yamahin voznik Jeremy Seewer, ki se je veselil drugega mesta, medtem ko se je na tretje povzpel devetkratni svetovni prvak Antonio Cairoli.

Na našo žalost pa danes ni bil dan Tima Gajserja, ki se je predvsem v prvi vožnji soočal z obilo težavami. To se je odrazilo tudi na rezultatu, saj je Tim šesto dirko sezone zaključil na zanj šele šestem mestu, kar ga je ob dobrih vožnjah Cairolija, potisnilo na tretje mesto v skupnem seštevku. Možnost 'popravnega izpita' pa bo imel na tej isti stezi že v sredo, ko se bodo motokrosisti pomerili na sedmi dirki letošnje sezone.

Rezultati:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 50

2.) Jeremy Seewer (YAM) - 44

3.) Antonio Cairoli (KTM) - 40

4.) Romain Febvre (KAW) - 33

5.) Jorge Prado (KTM) - 33