MXGP: Febvre prekinil Gajserjev niz zmag

Naš šampion je na trinajsti dirki sezone lovil svojo osmo zaporedno zmago, kar pa mu je z odlično predstavo preprečil Romain Febvre. 

MXGP: Febvre prekinil Gajserjev niz zmag (foto: Honda) Honda
28. 7. 2019

MX2

V skladu z letošnjo sezono, je tudi v Loketu v razredu do 250-kubičnih centimetrov svojo prevlado vnovič pokazal Jorge Prado, ki se je z dvojno zmago veselil svoje dvanajste zmage letos. Na zahtevni stezi v Loketu se je odlično znašel tudi Nemec Henry Jacobi, ki je tudi na račun padca Vlaanderna in Vialla v prvi vožnji, ob koncu dneva stopil na drugo stopničko, medtem ko je tretji zaključil Thomas Kjer Olsen.

V hudi konkurenci pa se je zopet izkazal mladi Jan Pancar, ki bo Češko zapustil z novimi šestimi točkami na svojem računu. 

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Henry Jacobi (KAW) - 42

3.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 38

4.) Adam Sterry (KAW) - 37

5.) Jago Geerts (YAM) - 31

MXGP

Pred tekmo so bile v elitni kategoriji vse oči uprte v trenutno vodilnega v skupnem seštevku Tima Gajserja, ki se je ta vikend boril za osvojitev devete letošnje zmage. Kot že nekoliko pričakovano so največje grožnje za Makolčana prihajale od voznikov Yamah, z Romainom Febvrejem na čelu. Slednjemu je z dvema odličnima predstavama uspelo premagati tudi Tima Gajserja in se tako prvič v letošnji sezoni povzpeti na najvišjo stopničko. Čeprav se je niz zaporednih zmag za Gajserja s tem končal, pa je dvakratni svetovni prvak zopet pokazal svojo zrelost, saj je s skupnim drugim mestom naredil še korak bližje osvojitvi tretjega naslova prvaka. Tim je prednost pred drugouvrščenim Seewerjem tako povečal na 177 točk, saj je slednji v Loketu zaključil kot tretji.

Rezultati:

1.) Romain Febvre (YAM) - 50 

2.) Tim Gajser (HON) - 44

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 40

4.) Gautier Paulin (YAM) - 36

5.) Jeremy van Horebeek (HON) - 29

SixtyTwo Motosport prizorišče zapušča s sklonjeno glavo 

V elitni kategoriji je od Slovencev poleg Tima Gajserja nastopil tudi Klemen Gerčar, ki pa na nedeljski dirki zaradi bolezni ni nastopil. Žal se vse skupaj ni izšlo po željah niti za njegovega varovanca Jako Peklaja, ki si je na sobotnem treningu poškodoval stopalo, a na dirkah vseeno stisnil zobe in tako finalno dirko evropskega prvenstva zaključil na 24. mestu.