MXGP: Gajser naslov prvaka začinil še z zmago

Današnji dan se za aktualnega svetovnega prvaka Tima Gajserja ne bi mogel odviti bolje, saj je četrto krono prejel ob poslušanju Zdravljice.

MXGP: Gajser naslov prvaka začinil še z zmago (foto: Bavo Swijgers (HRC)) Bavo Swijgers (HRC)
4. 11. 2020

MX2

Podobno kot v elitnem razredu, se je tudi Vialle že po prvi vožnji veselil svojega krstnega naslova svetovnega prvaka. Mladi Francoz ob prihodu v cilj čustev ni skrival, saj se je dobro zavedal, da je njegova prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Geertsom dovolj velika za zlato številčnico. Ravno Jago Geerts pa je bil tisti, ki se je na predzadnji dirki sezone veselil svoje sedme letošnje zmage. Kakorkoli, je imela ta zmaga vsaj v manjši meri grenak priokus, saj so se z današnjim dnem Belgijcu sanje o naslovu svetovnega prvaka do konca razblinile.

Rezultati:

1.) Jago Geerts (YAM) - 41

2.) Ben Watson (YAM) - 40

3.) Jed Beaton (HUS) - 40

4.) Maxime Renaux (YAM) - 36

5.) Thibault Benistant (YAM) - 34

MXGP

O prvi vožnji in veselju tovarniške ekipe Honde ter vseh slovenskih moto športnih navdušencev smo že pisali. Tim Gajser je tako na start druge dirke prišel razbremenjen in osredotočen, da na svoj konto doda še eno skupno zmago.

Po slabem startu v drugi vožnji in padcu v drugem zavoju, v katerega sta bila vpletena Van Horebeek in Gajser, se je organizator odločil seči po rdeči zastavi in ponoviti start. To je bil primoran storiti zaradi nenavadnega padca, v katerem se je Jeremy Van Horebeek zataknil v Timov motocikel in nepremično obležal sredi steze.

Aktualni svetovni prvak v ponovljenem startu ničesar ni prepuščal naključju in v prvi zavoj pripeljal kot prvi. Makolčan vodstva ni izpustil do konca dirke, čeprav mu je za vrat vso vožnjo dihal hitri Romain Febvre. Z zmago v drugi vožnji si je Gajser privozil še četrto zmago sezone in tako zlato številčnico dvignil ob poslušanju Zdravljice.

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Jeremy Seewer (YAM) - 45

3.) Romain Febvre (KAW) - 38

4.) Clemenet Desalle (KAW) - 36

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 31