MXGP: Gajser stvari postavlja na svoje mesto (video)

Enajsta dirka letošnje sezone je bila tista, na katero smo Slovenci nestrpno čakali, saj je na njej Timu Gajserju uspelo vknjižiti svojo prvo zmago v letu 2020. 

MXGP: Gajser stvari postavlja na svoje mesto (video) (foto: Bavo Swijgers (HRC)) Bavo Swijgers (HRC)
5. 10. 2020

MX2 

Tudi tokrat favorita za naslov nista dopuščala nikakršnih presenečenj. Tisti, ki spremljate letošnjo sezono veste, da je govora o Tomu Viallu in Jagu Geertsu. Slednji je bil tokrat tisti, ki se je zaradi boljše druge vožnje veselil zmage na veliki nagradi Evrope, a v skupnem seštevku s šestinštiridesetimi točkami prednosti še vedno vodi tovarniški voznik KTM-a Tom Vialle. Družbo na podiumu jima je delal zmagovalec zadnjih dveh dirk Thomas Kjer Olsen, ki je kot kaže, v tem delu sezone v vrhunski formi. 

Razlog za veselje pa so imeli tudi v taboru Jana Pancarja, saj je po povprečni prvi vožnji, prikazal odlično drugo, v kateri je osvojil trinajsto mesto in novih osem točk, kar ga v skupnem točkovanju uvršča na sedemnajsto mesto.  

Rezultati:

1.) Jago Geerts (YAM) - 47

2.) Tom Vialle (KTM) - 47

3.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 36

4.) Ben Watson (YAM) - 35

5.) Conrad Mewse (KTM) - 35

MXGP

Elitni razred pa je z dvema skoraj popolnima vožnjama zaznamoval Tim Gajser, ki je prvo dobil brez večjih težav, v drugi pa zaradi manjšega padca zmago 'podaril' Cairoliju. Kljub temu je bil Makolčan tisti, ki je na enajsti dirki sezone zbral največ točk in se tako prvič v letošnji sezoni povzpel na najvišjo stopničko. S tem je tovarniški voznik Honde povečal tudi prednost v skupnem seštevku, ki sedaj pred drugouvrščenim Cairolijem znaša enajst točk. Prav slednji pa je tisti, ki se je na tretji dirki v Mantovi veselil drugega mesta, medtem ko si je skupno tretje privozil Gas Gasov voznik Glenn Coldenhoff.

Rezultati: 

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Antonio Cairoli (KTM) - 41

3.) Glenn Coldenhoff (GasGas) - 38

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 35

5.) Mitchell Evans (HON) - 31

Gajser podaljšuje pogodbo s HRC Hondo

Dobre novice pa prihajajo tudi iz tovarniške ekipe Honde, saj so pred kratkim sporočili, da tako Tim Gajser kot tudi Mitch Evans podaljšujeta pogodbo za več let. Trikratni svetovni prvak ob tem veselja ni skrival in dejal: "Izjemno vesel sem, da sem s Hondo podaljšal pogodbo, saj sem v tej ekipi že zadnjih sedem let. V tem času smo se močno zbližali in postali velika družina, kar me navdaja z obilo pozitivne energije in motivacije."