MXGP: Gajser z dvojno zmago še korak bližje naslovu

Petnajsta dirka sezone, in obenem zadnja v trisu Lommelskih preizkušenj, je bila  zaradi obilo padavin izjemno zahtevna in zahrbtna, a kot kaže to Gajserja ni niti malo motilo. 

MXGP: Gajser z dvojno zmago še korak bližje naslovu (foto: Honda (Bavo Swijgers)) Honda (Bavo Swijgers)
25. 10. 2020

MX2

V šibkejšem razredu so tokrat pobudo za najvišja mesta prevzeli manj favorizirani vozniki. Kar nekoliko presenetljivo je dirko dobil tovarniški voznik Yamahe Ben Watson, ki je v zadnjem času, sploh pa v Lommlu, kazal odlično formo. Britanec je s prvim in četrtim mestom tako prvič v svoji karieri na zmagovalnem odru stopil na najvišjo stopničko, kar mu je na obraz narisalo velik nasmešek in tudi kakšno solzo sreče. Dobro se je dan odvil tudi za Nizozemca Van De Moosdijka, ki se je veselil drugega mesta, medtem ko se je na najnižjo stopničko povzpel Maxime Renaux

Povsem v ospredju pa tokrat nismo spremljali glavnih dveh kandidatov za letošnji naslov. Vodilni v skupnem seštevku Vialle enostavno ni imel tempa, s katerim bi lahko pariral konkurentom, medtem ko se je Jago Geerts v obeh vožnjah zopet večkrat znašel na tleh, s čimer so upi po dobri uvrstitvi splavali po vodi.  

Rezultati:

1.) Ben Watson (YAM) - 43

2.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 40

3.) Maxime Renaux (YAM) - 38

4.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 36

5.) Isak Gifting (GAS) - 35

MXGP

Dogajanje v elitnem razredu je povsem zasenčil Tim Gajser, ki je z dvema popolnima vožnjama slavil svojo prvo dvojno zmago v letošnji sezoni. Sicer si je v drugi vožnji, zaradi padca v prvem krogu nekoliko otežil delo, a vseeno brez večjih težav pometel s konkurenco in v cilj pripeljal s skoraj dvajset sekundno prednostjo. Timov največji rival v skupnem točkovanju Antonio Cairoli pa ni imel najboljšega dne, saj se je v obeh vožnjah srečeval s kar nekaj težavami. Ob koncu dirkaškega dogajanja je Italijan zasedel skupno peto mesto in proti vodilnemu v skupnem seštevku izgubil še dodatnih devetnajst točk. Gajserjeva prednost pred zasledovalci tako znaša že solidnih 74 točk, do konca sezone pa nas ločijo le še tri dirke. 

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Romain Febvre (KAW) - 44

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

4.) Gautier Paulin (YAM) - 34

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 31

Prado pozitiven na Covid-19

Bolj pozorni ste danes že lahko opazili odsotnost zmagovalca zadnje dirke svetovnega prvenstva Jorgeja Prada. Dan pred dirko se je po dirkaških boksih razširila vest, da je tovarniški voznik KTM-a pozitiven na Covid-19, kar mu preprečuje nastopanje na nadaljnjih preizkušnjah. Na žalost to pomeni, da se je Prado s tem izločil tudi iz boja za naslov svetovnega prvaka.