MXGP: Gajser z zmago le še potrdil svojo prevlado

Z današnjo dirko v Trentinu se je zaključila letošnja povsem unikatna sezona svetovnega prvenstva v motokrosu, na kateri je na zmagovalnem odru zopet igrala Zdravljica.

MXGP: Gajser z zmago le še potrdil svojo prevlado (foto: Bavo Swijgers (Honda)) Bavo Swijgers (Honda)
8. 11. 2020

MX2

Aktualni svetovni prvak Tom Vialle je po izjemno dominantni prvi vožnji, v drugi s padcem na startu, vrata za zmago na široko odprl ostalim voznikom. Dolgo časa je celo kazalo, da bo podium povsem v barvah Yamahe, a je Geerts v boju s svojim timskim kolegom Watsonom, naredil napako, nerodno padel ter odstopil. Skupne zmage se je tako drugič v svoji karieri veselil Ben Watson in s tem na najlepši možen način zaključil svojo kariero v šibkejšem razredu.

Dobra sezona Pancarja

Še en pozitiven dan v družbi najboljših motokrosistov pa je tudi za Janom Pancarjem, ki je z dvema štirinajstima mestoma sezono 2020 s 115 točkami zaključil na skupnem dvajsetem mestu. V naslednjih dneh pa naj bi dobili tudi podatke o Janovem nadaljnjem sodelovanju z ekipo KTM Racestore MX2, za katero je vozil tudi že letos.

Rezultati:

1.) Ben Watson (YAM) - 45

2.) Tom Vialle (KTM) - 41

3.) Maxime Renaux (YAM) - 40

4.) Jed Beaton (HUS) - 36

5.) Isak Gifting (GAS) - 35

MXGP

Nedavno okronani svetovni prvak Tim Gajser je na zadnji dirki sezone le še enkrat dokazal, zakaj je njegova številčnica v zlatih barvah. Z drugim in prvim mestom je Makolčan sicer zbral enako število točk kot Febvre, a je bil tovarniški voznik Honde tisti, ki je zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji ob koncu dneva stopil na najvišjo stopničko. Tretjega mesta pa se je izjemno razveselil Gautier Paulin, ki je svojo kariero tako zaključil z zmagovalnim odrom.

Skupno drugi v prvenstvu pa je po težavah Cairolija končal Jeremy Seewer, ki si je s tem privozil že svoj četrti naslov svetovnega podprvaka.

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Romain Febvre (KAW) - 47

3.) Gautier Paulin (YAM) - 38

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

5.) Clement Desalle (KAW) - 28

Zaslužen oddih 

Motokrosiste sedaj čaka še nekaj pomembnih testiranj, nato pa bo končno nastopil čas za oddih. Glede na to, da se je letošnja sezona končala veliko kasneje kot bi se v normalnih razmerah, je organizator naznanil, da se bo naslednja po vsej verjetnosti začela v aprilu, kar je približno en mesec kasneje kot sicer. Do takrat pa najboljše motokrosiste sveta, s Timom Gajserjem na čelu, čaka še ogromno treningov in testiranj.