MXGP: Gajserju zmaga ušla za las

Divja in izjemno naporna sezona se počasi bliža koncu. Utrujenost voznikov je bila v kombinaciji z zahtevno stezo v Lommlu, kjer je potekala današnja dirka, odličen recept za padce, kateri so zmago 'ukradli' tudi Gajserju.

MXGP: Gajserju zmaga ušla za las (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
21. 10. 2020

MX2

Vsak, ki je danes spremljal dirko razreda MX2, je brez težav opazil, da je bil na stezi v obeh vožnjah daleč najhitrejši domačin Jago Geerts. Žal pa mu to, tako kot že nemalokrat v tej sezoni, ni kaj prida pomagalo, saj se je tovarniški voznik Yamahe v obeh vožnjah znašel na tleh. Vrata je s tem zopet na široko odprl Viallu, ki se je tako veselil že devete letošnje zmage. Ob koncu dneva je bil Geertsu hvaležen tudi njegov timski kolega Watson, ki je na račun njegovih napak končal le za Tomom Viallom. 

Po odstopu v prvi vožnji pa je misli zbral tudi Jan Pancar, ki si je, v zanj ne najljubših pogojih, s petnajstim mestom v drugi vožnji privozil novih šest točk.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 47

2.) Ben Watson (YAM) - 42

3.) Jago Geerts (YAM) - 39

4.) Isak Gifting (GAS) - 32

5.) Maxime Renaux (YAM) - 31

MXGP

Oči so bile pred sredino dirko uprte v aktualnega zmagovalca dirke v Lommlu in vodilnega v skupnem seštevku Tima Gajserja, ki je v prvi vožnji kljub napaki opravičil vlogo favorita. Odlično je kazalo tudi v drugi vožnji, a je Makolčan naredil napako in padel. S tem je izgubil veliko dragocenega časa, a se do konca dirke vseeno prebil do tretjega mesta. To je zadostovalo za skupno drugo, premoč pa je moral naš šampion priznati trenutno izjemnemu Jorgeju Pradu.

Devetnajstletni Španec v svoji krstni sezoni kaže izjemno formo in vsem jasno sporoča, da bo v naslednjih sezonah (če ne že kar v tej) resen kandidat tudi za naslov prvaka. Tu velja opomniti še na to, da tovarniški voznik KTM-a za sabo nima najbolj optimalnih zimskih priprav, saj mu je plane močno prekrižal zlom stegnenice, ki ga je staknil decembra leta 2019. Lahko bi celo rekli, da je učenec prehitel učitelja, saj je njegov mentor in timski kolega Antonio Cairoli danes zasedel skupno tretje mesto. Cairolija pa nikakor ne gre podcenjevati, saj kljub svojim letom Italijan v skupnem točkovanju še vedno ostaja na drugem mestu. 

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 47

2.) Tim Gajser (HON) - 45 

3.) Antonio Cairoli (KTM) - 38

4.) Romain Febvre (KAW) - 38

5.) Jeremy Seewer (YAM) - 32