MXGP: Gerčar do novih točk na Švedskem

Dvanajsta dirke letošnje sezone v motokrosu v razredu MXGP je za Klemna Gerčarja prinesla nove tri točke. Nov motocikel mu leži vedno bolje, z ekipo 24MX se je odlično ujel, tako da je vikendom v Uddevalli na Švedskem lahko zadovoljen. Z dvojno zmago se je v vodsvtu še bolj utrdil Italijan Antonio Cairoli.

6. 7. 2014

Prve dneve mu je pokvarila bolezen, ki pa se na srečo ni »razvila«, a mu je vseeno vzela nekaj moči. Slabo počutje v petek je prineslo,da ni mogel trenirati z vso močjo, a na srečo je bilo v soboto in nato v nedeljo že bolje. Nedeljsko dirko je začel z 22. startnega mesta, na ogrevalnem treningu je bil že deseti, kar kaže na potencial novega motocikla.

»V prvi nedeljski dirki sem bil malce zmeden, slabo sem startal in nikakor nisem uspel ujeti pravega ritma. Mislim, da sem celo vozil preveč na trdo, hotel sem spet doseči več s pretirano vožnjo. Zato 25. mesto ni veliko presenečenje. Za drugo vožnjo sem se malce umiril in bilo je takoj bolje. Po dobrem startu sem se dolgo vozil med prvimi petnajstimi, nato sem moral malce popustiti, bolezen mi je vseeno vzela nekaj moči več kot sem pričakoval, vozil sem po napačnih linijah in zato dirko končal kot 18. Kar pa tudi ni slabo, saj sem osvojil tri nove točke. Zato moram biti po svoje zadovoljen, saj sem bil prvič na tej progi, ki je zelo zahtevna, saj se je proti koncu že zelo poznalo, saj je bil tako razrita, da se je je ponekod že pokazala mivka. Zdaj me naslednji vikend čaka dirka na Finskem, ki bo potekala na mivki, in na njo se bom moral res dobro pripraviti. In počasi prihaja čas, ko sem bi lahko res začel uvrščati med najboljših petnajst, motocikel je pravi, z ekipo delamo odlično,« je po dirki povedal Klemen, ki je zdaj v skupnem seštevku 26. s tridesetimi točkami.

Naslednja dirka MXGP bo na sporedu 13. julija v Hyvinkäänu na Finskem.

MXGP, Švedska (Uddevalla)

Prva vožnja: 1. Cairoli (Ita, KTM) 35:22,421, 2. Strijbos (Bel, Suzuki) +3,481 sek, 3. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +7,712 sek, ..., 25. Klemen Gerčar (Slo, Honda) -1 krog,...

Druga vožnja: 1. Cairoli (Ita, KTM) 33:52,052, 2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +4,201 sek, 3. Nagl (Nem, Honda) +9,408 sek, ..., 18. Klemen Gerčar (Slo, Honda) +1:38,494 min, ...

Skupno točkovanje: 1. Cairoli 527, 2. Van Horebeek 482, 3. Desalle 470, ... 26. Gerčar 30, ...

PEK