MXGP: Herlings do druge zaporedne zmage, Gajser tretji (video)

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se počasi približuje izjemno napeti končnici, v kateri se bodo za naslov kot vse kaže pomerili Tim Gajser, Romain Febvre in Jeffrey Herlings.

MXGP: Herlings do druge zaporedne zmage, Gajser tretji (video) (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
18. 10. 2021

MX2

Čeprav nas do konca sezone loči še pet dirk, ne moremo mimo dejstva, da bo Maximu Renauxu letos izjemno težko sneti krono. Pred dirko v Španiji je Francoz pred konkurenco v skupnem seštevku vodil za 97 točk, kar mu je uspelo ta vikend še povečati. Z drugim in tretjim mestom je zopet ugnal konkurenco in naredil še en velik korak proti svojemu prvemu naslovu svetovnega prvaka. Na stopničkah sta se tovarniškemu vozniku Yamahe pridružila Tom Vialle in Jed Beaton.

Dobro se je na dirki odrezal tudi Jan Pancar, ki se je v obeh vožnjah uvrstil med dobitnike točk. V letošnji sezoni jih ima skupaj že 99, kar ga uvršča na skupno devetnajsto mesto.

Rezultati:

1.) Maxime Renaux (YAM) - 47

2.) Tom Vialle (KTM) - 45

3.) Jed Beaton (HUS) - 36

4.) Mattia Guadagnini (KTM) - 33

5.) Rene Hofer (KTM) - 31

MXGP

Veliko bolj izenačen in napet pa je boj v elitnem razredu, kjer so vodilni trije (Herlings, Febvre in Gajser) na dirko v Španiji prišli v razliki desetih točk. Slednja se je na trinajsti dirki sezone malenkost povečala, saj je bil Jeffrey Herlings tisti, ki je na španskih tleh zbral največ točk. Na navdušenje domačinov je na drugem mestu končal Jorge Prado, na tretjo stopničko pa se je ob koncu dneva povzpel naš šampion Tim Gajser.

Najboljše motokrosiste sveta do konca sezone loči še pet dirk, prav vse izmed njih pa se bodo odvile v Italiji. Karavana se tako že naslednji vikend seli v Trentino, kjer bodo v enem tednu na sporedu kar tri dirke.

Rezultati:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 45

2.) Jorge Prado (KTM) - 42

3.) Tim Gajser (HON) - 40

4.) Romain Febvre (KAW) - 39

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 32

Razvrstitev v skupnem seštevku:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 505

2.) Romain Febvre (KAW) - 493

3.) Tim Gajser (Hon) - 490

4.) Jorge Prado (KTM) - 440

5.) Antonio Carioli (KTM) - 419