MXGP: Herlings pričakovano do nove zmage, Gajser peti

Ta vikend je v Latviji, natančneje v Kegumsu, potekala sedma preizkušnja sezone, ki pa je tekmovalcem povzročala kar nekaj težav.

MXGP: Herlings pričakovano do nove zmage, Gajser peti (foto: Ray Archer (KTM), Husqvarna, HRC) Ray Archer (KTM), Husqvarna, HRC
13. 5. 2018

MX2:

Pred dirko se je veliko govorilo o domačem vozniku Paulsu Jonassu, ki je hkrati tudi vodilni v skupnem seštevku. V prvi vožnji se je moral zadovoljiti z drugim mestom in premoč priznati le Dancu Thomasu Kjeru Olsenu, medtem ko je v drugo zelo slabo startal in se skozi vso vožnjo z borbeno vožnjo prebijal do petega mesta in skupno tretjega. Na njegovo žalost je to vožnjo dobil njegov največji konkurent za osvojitev naslova svetovnega prvaka Jorge Prado, a zaradi slabe prve končal skupno četrti. Veliko nagrado Latvije je tako dobil Thomas Kjer Olsen in ponovil lanski uspeh. Prvovrstno presenečenje pa nam je s skupnim drugim mestom pripravil mladi Jago Geerts in s tem opozoril nase in svojo tehniko na peščeni podlagi.

MXGP: 

Brez večjih presenečenj je dirko z dvema zmagama dobil Jeffrey Herlings, medtem ko je njegov timski kolega Antonio Cairoli končal na skupnem drugem mestu. Družbo na odru za zmagovalce jima je delal Gautier Paulin, ki si je s tem privozil druge stopničke letos. Z nekaj več težavami sta se srečevala Gajser in Gerčar. Slednji je moral zaradi prazne zadnje pnevmatike predčasno končati prvo vožnjo, drugo pa je zaključil na 26. mestu. Trikratni svetovni prvak Tim Gajser pa si je s slabim startom in posledičnim devetim mestom v prvi vožnji in odličnim četrtim mestom v drugi vožnji v Latviji privozil skupno peto mesto. 

Mausser do novih točk na evropskem prvenstvu:

Mlademu Zasavčanu je v kategoriji EMX125 z dobro vožnjo znova uspelo poseči po dobrem rezultatu in posledično 'ujeti' še štiri točke. Prvo vožnjo je zaključil na odličnem 17. mestu, medtem ko se je v drugi spopadal z nekaj več težavami in jo končal na petindvajsetem. 


Naslednja dirka je na sporedu že naslednji vikend v Nemčiji, a na njej ne bo kar nekaj tekmovalcev, ki so se poškodovali v Kegumsu. Todd Waters je na dirki v Latviji zamenjal poškodovanega Briana Bogersa, a si je tudi sam zlomil ključnico. Na istem skoku je zelo grdo padel mladi Hunter Lawrence, a natančnih podatkov o njegovi poškodbi še ni. Nista pa bila prej omenjena tekmovalca edina, ki sta državo ob Baltskem morju zapustila z bolečinami, saj se je v zadnji vožnji dneva na tleh znašel Romain Febvre in z bolečinami v zapestju zapustil stezo. 


Foto: Ray Archer (KTM), Husqvarna, HRC