MXGP in Dunlop podaljšala sodelovanje

Pomembno vlogo pri motokrosu igrajo tudi opremljevalci pnevmatik, ki se morajo z nenehnim razvijanjem in nadgrajevanjem prilagajati izjemno zahtevnim razmeram in terenom.

MXGP in Dunlop podaljšala sodelovanje (foto: MXGP) MXGP
2. 3. 2020

Ekipe, ki nastopajo na dirkah svetovnega prvenstva lahko prosto izbirajo, katere pnevmatike bodo uporabljale. V zadnjih letih se je za Dunlop odločalo nemalo ekip, med njimi pa je tudi tovarniška ekipa Kawasakija in Standing Construct KTM, oziroma po novem GasGas. Hitro vidimo, da je govora o najboljših voznikih, zato podatek, da bo v karavani MXGP-ja Dunlop še nadaljnja tri leta uradni opremljevalec pnevmatik, ne preseneča.

Dunlopov menedžer Wim Van Achter je dodal: "Dirke MXGP-ja nam predstavljajo odlično priložnost za testiranje naših novih proizvodov, saj so v karavani svetovnega prvenstva, pnevmatike resnično soočene z najtežjimi tereni. Naše gume, vključno z MX33, so bile zasnovane in razvite na dirkah, kar pomeni, da ima prav vsak možnost kupiti povsem enak produkt tistim, ki jih uporablja svetovna elita."

Najnovejša pnevmatika za motokros, katero so pri Dunlopu v svojo ponudbo umestili lani, je MX53, ki je namenjena nekoliko tršim terenom. Več o njej pa si lahko preberete s klikom tukaj.