MXGP: Lommel tudi tokrat ni prizanašal

Karavana svetovnega prvenstva se trenutno nahaja v belgijskem Lommlu, kjer so tekmovalci že opravili s prvo izmed treh dirk. Čeprav je govora o eni izmed najtežjih stez, ki je tudi tokrat terjala nekaj poškodb, pa imamo Slovenci vseeno razlog za slavje.  

MXGP: Lommel tudi tokrat ni prizanašal (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
18. 10. 2020

MX2

Veliko se je v šibkejšem razredu pričakovalo od domačina Jaga Geertsa. Tovarniški voznik Yamahe se na mivkasti podlagi odlično znajde kar je dokazal že z zmago na kvalifikacijah. Dobro mu je kazalo tudi v prvi vožnji, a je zaradi dveh padcev v cilj pripeljal četrti. Vtis je Belgijec popravil z drugo vožnjo, katero je brez večjih težav dobil, kar ga je uvrstilo na skupno drugo mesto. Zopet je moral premoč priznati Tomu Viallu, ki se je veselil že svoje osme zmage v letošnji sezoni. Na tretjem mestu pa je končal Geertsov timski kolega Ben Watson, ki si bo današnji dan zapomnil za vedno, saj je prvič v karieri dobil posamično vožnjo.

Naše barve je v tej kategoriji zopet zastopal Jan Pancar, ki se je z globoko mivko pogumno spopadel in v drugi vožnji odščipnil nove štiri točke.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 44

2.) Jago Geerts (YAM) - 43

3.) Ben Watson (YAM) - 41

4.) Maxime Renaux (YAM) - 35

5.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 34

MXGP

Pred leti smo pogosto omenjali, da se Tim Gajser na mivki ne znajde najbolje, kar je bil tudi razlog, da smo se Slovenci preizkušnje v Lommlu kar nekoliko bali. Po današnji predstavi pa lahko takšno razmišljanje povsem ovržemo, saj je Gajser dobil že drugo zaporedno veliko nagrado Belgije. Vse je kazalo, da bo tovarniški voznik Honde dobil obe vožnji, a je ob koncu prve vožnje naredil napako in se znašel na tleh. To je hitro izkoristil Paulin, ki se je tako veselil posamične zmage, ki je bila v kombinaciji s petim mestom dovolj za skupno drugo. 

Na žalost pa sta z vožnjami predčasno zaključila Henry Jacobi in Glenn Coldenhoff. Nizozemec se je v težavah znašel v kvalifikacijah, zato njegovega padca nismo videli, a naj bi GasGasov voznik po prvih podatkih utrpel poškodbo hrbtenice. 

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Gautier Paulin (YAM) - 41

3.) Jorge Prado (KTM) - 38

4.) Romain Febvre (KAW) - 37

5.) Jeremy Seewer (YAM) - 33