MXGP: motokrosiste naslednje leto čaka kar dvajset preizkušenj

Čeprav se je letošnja sezona šele dobro končala, pa organizatorji svoje moči že usmerjajo v leto 2020.

MXGP: motokrosiste naslednje leto čaka kar dvajset preizkušenj (foto: MXGP) MXGP
17. 10. 2019

YouthStream je pred kratkim objavil koledar dirk za naslednjo sezono, kateri se od letošnjega najbolj razlikuje v številu dirk. 18 tekem je zamenjala okrogla dvajsetica, kar pomeni še dva dirkaška vikenda več in bolj natrpan urnik voznikov in moštev. 

Sezono bodo tekmovalci 1. marca otvorili na legendarni stezi v Matterley Basinu, katera je med vozniki izjemno priljubljena. Na koledar se vrača italijanska Maggiora, prav tako pa se bo karavana poleti selila tudi na povsem novo prizorišče na Finsko, natančneje v Iitti. Za konec sezone pa kot že tradicionalno motokrosiste čaka še 'olimpijada motokrosa', ki bo letos potekala v Ernéeju

Tisti najbolj pozorni, pa ste na zgornji sliki lahko opazili tudi manjšo spremembo v spremljevalnem programu, saj je vanj dodan evropski razred EMX OPEN. Gre za kategorijo, v kateri lahko tekmovalci stari od 16 do 50 let nastopajo s prostornino motorja od 175 pa vse do 450-kubičnih centimetrov. Tovrstna kategorija bo gostila šest dirk, ki bodo potekale v Franciji, Italiji, Nemčiji, Rusiji, Latviji in Turčiji.