MXGP: na dirko v Nemčijo kar štirje slovenski predstavniki

Ta konec tedna bo deveto dirko svetovnega prvensta v motokrosu gostila znana steza v nemškem Teutschenthalu, kjer bomo imeli tudi Slovenci kar nekaj močnih orožij. 

MXGP: na dirko v Nemčijo kar štirje slovenski predstavniki (foto: Honda) Honda
21. 6. 2019

Po polovici sezone nas najbolj veseli pogled na vrstni red v skupnem seštevku, kjer Tim Gajser pred drugouvrščenim Cairolijem vodi za 33 točk. Prav tako navdušuje podatek, da je Makolčan slavil na zadnjih štirih dirkah, kar le dokazuje, da je tovarniški voznik Honde trenutno v življenski formi. Z nekaj več težavami se v zadnjem času ubada Timov največji tekmec Antonio Cairoli, kar se odraža tudi na njegovi vožnji. Trenutno je njegov nastop v Nemčiji še pod vprašajem, saj si je ob padcu na dirki v Latviji poškodoval ramo. S tem pa težav za tovarniško ekipo KTM-a še ni konec, saj bo njihov drugi varovanec Jeffrey Herlings, zaradi vnovične poškodbe noge primoran izpustiti prihajajoče tekme. 

Od Slovencev bo v elitnem razredu nastopil še Klemen Gerčar, ki se bo poskušal prebiti med dobitnike točk, k čemur bo v razredu MX2 stremel tudi Jan Pancar, ki pa se v letošnji sezoni že lahko pohvali z desetimi točkami na svojem računu. Boju v mednarodni konkurenci se tokrat pridružuje še Luka Milec, ki bo tekmoval na dirki evropskega prvenstva v razredu EMX250.