MXGP: nova sezona, stari zmagovalci

Težko pričakovana uvodna dirka v Argentini je za nami. V obeh tekmovalnih razredih je vse skupaj potekalo približno tako, kot se je lani končalo, kar pa nas Slovence zaradi odličnega Tima Gajserja zelo razveseljuje. 

MXGP: nova sezona, stari zmagovalci (foto: Swijgers B. (KTM)) Swijgers B. (KTM)
3. 3. 2019

MX2

Jorge Prado je, kot se za aktualnega svetovnega prvaka spodobi, vajeti hitro prevzel v svoje roke in v obeh vožnjah pometel s konkurenco. S tem je dokazal, da je tudi v letošnji sezoni glavni favorit ter da mu bo naslov zelo težko vzeti. Najbolj se je Špancu uspelo približati Thomasu Kjeru Olsnu, ki je z dvojnim drugim mestom in zelo napadalno vožnjo vložil resno kandidaturo za posamične zmage. Veliko presenečenje pa nam je na uvodni dirki s tretjim mestom pripravil Mitchell Evans. Mladi Novo Zelandec si je oder za zmagovalce privozil na svoji krstni dirki v svetovnem prvenstvu, za kar pa ima zagotovo veliko zaslug njegov oče, ki je v motokrosističnem svetu pustil velik pečat.

MXGP 

V elitnem razredu je prva dirka sezone potekala v skladu s tem, kar smo videvali na pripravljalnih tekmah v Italiji. Za vrh so se borili Gajser, Febvre in Cairoli. Slednji je kljub slabemu startnemu položaju uporabil svoje dolgoletne izkušnje in se s popolnim izkupičkom veselil svoje prve zmage na tem prizorišču. Za vrat je Italijanu predvsem v drugi vožnji dihal naš šampion, a se je na koncu dneva moral zadovoljiti s še vedno več kot odličnim drugim mestom. Po prvi vožnji je kazalo, da se bo za zmago pomeril tudi Francoz Febvre, a se je iz tovrstnega boja izločil sam. V drugi vožnji je grdo padel ter si po videnem sodeč poškodoval gleženj. Na tretje mesto se je tako povzpel Jeremy van Horebeek, ki veselja ni mogel skriti. 

Foto: hondaproracingKaravana se čez tri tedne seli v Veliko Britanijo, na prizorišču, ki je prav tako zelo ljubo Timu, kar nas navdaja z dodatnim zadovoljstvom. Poleg tega pa bomo imeli Slovenci tam kar tri predstavnike v razredu MX2.