MXGP: odsotnost Herlingsa najbolje izkoristil Cairoli

Osma dirka sezone in obenem zadnja v Faenzi je postregla z zanimivimi dvoboji, iz katerih pa je največ iztisnil domačin Antonio Cairoli.

MXGP: odsotnost Herlingsa najbolje izkoristil Cairoli (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
14. 9. 2020

MX2 

Tudi tokrat smo v samem vrhu spremljali znane obraze, saj sta se za zmago zopet udarila Jago Geerts in Tom Vialle. V prvi je bil uspešnejši Geerts, a je moral tovarniški voznik Yamahe v drugi premoč priznati Viallu, kar je pomenilo, da je bil mladi Francoz tisti, ki se je ob koncu dneva povzpel na najvišjo stopničko. Tretjega mesta se je zopet veselil Husqvarnin voznik, a je bil tokrat to Jed Beaton.

Odlično pa je niz treh dirk v Italiji zaključil tudi naš edini predstavnik v razredu MX2 Jan Pancar. S šestnajstim in trinajstim mestom si je voznik KTM-a privozil skupno petnajsto in v skupni seštevek dodal novih trinajst točk. 

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM)  - 47

2.) Jago Geerts (YAM) - 47

3.) Jed Beaton (HUS) - 38

4.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 35

5.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 33

MXGP

Glede na to, da je bil (do včeraj) vodilni v skupnem seštevku Jeffrey Herlings zaradi padca in posledične poškodbe na prejšnji dirki, na včerajšnji odsoten, so bila vrata za zmago in tudi rdečo številčnico na široko odprta. Pobudo je tako prevzel njegov moštveni kolega Antonio Cairoli, ki je z dvema drugima mestoma osvojil enaindevetdeseto zmago v svoji karieri.

To je pomenilo, da je devetkratni svetovni prvak prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, v katerem sedaj za sedem točk vodi pred Timom Gajserjem. Slednji je zaradi manjše napake in padca v prvi vožnji končal na petem mestu, a je stvari v drugi hitro postavil na svoje mesto in v cilj pripeljal prvi. 41 zbranih točk za Makolčana je zadostovalo za skupno drugo mesto, medtem ko se je tretjega veselil Jorge Prado.

Rezultati:

1.) Antonio Cairoli (KTM) - 44

2.) Tim Gajser (HON) - 41

3.) Jorge Prado (KTM) - 40

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

5.) Romain Febvre (KAW) - 31