MXGP: nove spremembe koledarja, po trenutnem scenariju začetek sezone predviden junija

Glede na trenutno negotovo stanje po svetu, je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo na dan prišle tudi novice o spremembah koledarja svetovnega prvenstva v motokrosu.

MXGP: nove spremembe koledarja, po trenutnem scenariju začetek sezone predviden junija (foto: MXGP) MXGP
31. 3. 2021

Motokrosistična elita se bo tako najprej podala na vzhod, in sicer v Ruski Orlyonok, kjer bo 13. junija potekala uvodna preizkušnja. Poleg zamika samega začetka, je ena izmed vidnejših sprememb tudi dirka na Sardiniji, na motokrosistom dobri poznani stezi v Rioli Sardo, kjer pred začetkom sezone poteka pripravljalna dirka italijanskega odprtega državnega prvenstva.

Na dan pa so prišle tudi novice o enodnevnem formatu dirkanja, kar je najboljšim motokrosistom sveta že dobro poznano iz lanske sezone. Kar se tiče prisotnosti gledalcev, Infront Moto še ni podal točnejših informacij, a naj bi bilo vse skupaj odvisno od hitrosti cepljenja. Kar lahko trdimo pa je, da bo tudi letošnja sezona, daleč od običajne, a ne pozabimo, da se je v podobni situaciji lani Tim Gajser izmed vseh v karavani znašel najbolje in se vnovič povzpel na vrh sveta.

Pokal narodov v Mantovi

Poleg omenjenih sprememb koledarja so vodilni možje s FIM-a sporočili tudi novo lokacijo pokala narodov. 'Olimpijada motokrosa' naj bi se po letu premora (po trenutnem scenariju) vrnila v Slovencem dobro poznano italijansko Mantovo.