MXGP: Prado nepremagljiv na domačem terenu (video)

Karavana se je, po kar šestih zaporednih dirkah v Italiji, minuli vikend selila v Španijo, kjer je svojo prevlado v elitnem razredu pokazal domačin Jorge Prado. 

MXGP: Prado nepremagljiv na domačem terenu (video) (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
12. 10. 2020

MX2

Tudi tokrat je dogajanje v razredu MX2 potekalo brez večjih sprememb. Vse do zadnjega kroga druge vožnje je kazalo, da se bo na najvišjo stopničko z dvema posamičnima zmagama povzpel Tom Vialle. To se zaradi manjše napake na zaviranju pred enim izmed zavojev ni zgodilo, saj je tovarniškemu vozniku KTM-a ugasnil motocikel, kar je vrata na široko odprlo Jagu Geertsu. Vialle se je kljub napaki in drugemu mestu v drugi vožnji, zaradi dobre prve, veselil svoje pete zmage v sezoni.

Na prizorišču nedaleč stran od Madrida pa se je včeraj za točke boril tudi naš Jan Pancar, ki je z dvema solidnima vožnjama v 'žep pospravil' nove štiri točke. 

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 47

2.) Jago Geerts (YAM) - 41

3.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 36

4.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 33

5.) Maxime Renaux (YAM) - 31

MXGP

Zanimivo pa je bilo dogajanje tudi v razredu MXGP. Vse kaže, da mladi Jorge Prado iz dirke v dirko postaja močnejši in samozavestnejši, kar je na domači dirki z dvojno zmago le še potrdil. Glede na to, da govorimo o le devetnajst let starem fantu, ki se letos prvič meri v elitnem razredu, postane hitro jasno, da bo potrebno na Španca v naslednjih letih še kako računati. Najbližje tovarniškemu vozniku KTM-a se je uspel približati Tim Gajser, ki je s tretjim in drugim mestom povečal tudi prednost v skupnem seštevku. Le ta sedaj pred drugouvrščenim Cairolijem znaša 24 točk

Čeprav se je Gajser veselil novega podiuma, s čimer je povečal tudi prednost v skupnem seštevku, pa so bili občutki v ekipi tovarniške Honde, zaradi padca in poškodbe Mitcha Evansa, mešani. Po prvih podatkih naj bi si Avstralec zlomil zapestje, medtem ko natančnejših podatkov o rehabilitaciji trenutno še nimamo.

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Tim Gajser (HON) - 42

3.) Romain Febvre (KAW) - 42

4.) Glenn Coldenhoff (GAS) - 34

5.) Clement Desalle (KAW) - 32