MXGP: Sixtytwo Motosport Husqvarna v sezono 2021 s Peklajem in Olssnom

Slovenska ekipa v lasti Klemna Gerčarja je pred kratkim razkrila svoje 'orožje' za naslednjo sezono. 

MXGP: Sixtytwo Motosport Husqvarna v sezono 2021 s Peklajem in Olssnom (foto: Sixtytwo Motosport Husqvarna) Sixtytwo Motosport Husqvarna
18. 11. 2020

Zlato črne barve ekipe bosta v evropskih razredih zastopala mladi Jaka Peklaj in Šved Filip Olsson. Slednji bo tako kot letos nastopal v razredu EMX250, kjer ima še nekaj neporavnanih računov, saj je moral letošnjo sezono, zaradi poškodbe obeh komolcev predčasno zaključiti.

Zgodba pa je nekoliko drugačna pri Jaki Peklaju, ki je po letošnji osvojitvi naslova državnega prvaka v razredu do 85 kubičnih centimetrov, zaradi starostne omejitve primoran prestopiti v razred do 125 kubičnih centimetrov. Poleg novega motocikla in močnejšega tekmovalnega razreda pa Peklaja čakajo tudi njemu zaenkrat še ne znana prizorišča, na katerih bodo potekale dirke evropskega prvenstva. 

Menedžer ekipe Klemen Gerčar:

"Ponosen in vesel sem, da smo z Jako in Filipom podaljšali sodelovanje za naslednjo sezono. Vedno sem iskal mlade voznike z zmagovalno mentaliteto in željo po trdem delu. Za oba vem, da to imata, kar sta z rezultati v preteklosti tudi že večkrat dokazala. Na tej točki bi se še rad zahvalil vsem sponzorjem, ki omogočajo pisati to zgodbo."