MXGP: smolo Gajserja najbolje unovčil Herlings

Motokrosistična elita je danes v Latviji opravila s peto dirko sezone in obenem tretjo na istem prizorišču, katera pa se na žalost ni odvila po naših željah.

MXGP: smolo Gajserja najbolje unovčil Herlings (foto: Juan Pablo Acevedo) Juan Pablo Acevedo
16. 8. 2020

MX2

Po videnem sodeč na zadnjih preizkušnjah, bosta glavna akterja v boju za letošnjo krono Jago Geerts in Tom Vialle. Prav ta dva dirkača sta se za zmago pomerila tudi na današnji dirki, a se je kljub istemu izkupičku točk, zaradi boljše druge vožnje, svoje tretje letošnje zmage veselil Geerts. Tretjega mesta pa se je veselil Roan Van De Moosdijk, ki je obenem tudi edini dirkač, ki je na zmagovalnih stopničkah stal prav na vseh treh dirkah, ki so potekale v Latviji.

Odlična predstava Pancarja

Pozitivno pa nas je v tem tekmovalnem razredu presenetil naš edini predstavnik Jan Pancar, ki se je v obeh vožnjah uvrstil med dobitnike točk. Le teh je s sedemnajstim in šestnajstim mestom osvojil kar devet in zopet dokazal, da se na svojem KTM-u iz dirke v dirko počuti bolje ter da bo nanj predvsem na trdi podlagi potrebno še kako računati.

Rezultati:

1.) Jago Geerts (YAM) - 47

2.) Tom Vialle (KTM) - 47

3.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 38

4.) Ben Watson (YAM) - 36

5.) Maxime Renaux (YAM) - 33

MXGP

Prvo vožnjo elitnega razreda je zaznamovala dominanca Tima Gajserja, ki je vodil od starta do cilja. Na žalost pa se v drugi ni vse odvilo po željah slovenskih navijačev, saj je Tim v boju za vodstvo s Herlingsom naredil napako in se znašel na tleh. Težave pa se tu za tovarniškega voznika Honde še niso končale, saj mu jo je le nekaj krogov zatem zagodel motocikel. Tim je bil primoran odstopiti, s čimer so po vodi splavali tudi vsi upi za stopničke in celo zmago.

Velik udarec pa je bil to tudi za skupno točkovanje, v katerem se je zaostanek drugouvrščenega Gajserja za Herlingsom povečal na 46 točk. Prav slednji pa je bil tisti, ki je težave Makolčana s pridom izkoristil in si tako privozil tretjo letošnjo zmago. Drugega mesta se je veselil Arminas Jasikonis, medtem ko je na najnižjo stopničko stopil novinec v tem razredu Jorge Prado.

Rezultati:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 43

2.) Arminas Jasikonis (HUS) - 42

3.) Jorge Prado (KTM) - 38

4.) Antonio Cairoli (KTM) - 34

5.) Romain Febvre (KAW) - 32