MXGP: Tim Gajser to nedeljo naskakuje nov uspeh na Tajskem

Teden dni po uvodni dirki svetovnega prvenstva MXGP v Katarju, na kateri je Tim Gajser (Honda Gariboldi) osvojil zgodovinsko dvojno zmago, bo ta konec tedna na Tajskem na sporedu druga dirka sezone. Uspeh našega motokrosista je ves teden odmeval v medijih doma in po svetu. Gajser je z očetom že dan po dirki iz Katarja odpotoval na Tajsko, kjer se je skušal čim bolj navaditi na tajsko klimo, ki mu je lani celo onemogočila nastop na dirki, saj mu zdravniki zaradi prejete infuzije niso dovolili startati.

MXGP: Tim Gajser to nedeljo naskakuje nov uspeh na Tajskem (foto: Honda proracing images) Honda proracing images
5. 3. 2016

Zato se je letos Gajser na to dirko še posebej pripravil. »Pijem veliko vode. Več kot piješ, boljše je. Na Tajskem je zelo vroče. Imam se super, dni pred dirko sem izkoristil za nekaj sprostitve, z očetom sva se tudi kopala. Počutim se izjemno,« je zadovoljno razlagal Gajser, ki mu je premierna zmaga v elitnem razredu vlila še dodatno samozavest.

Gajser bo na Tajskem tekmoval kot vodilni motokrosist razreda MXGP, njegovi konkurenti, ki so bili v Katarju nemočni, pa bodo zagotovo skušali najti recept, da ga premagajo. Gajser ima po prvi dirki sezone v seštevku prvenstva petdeset točk, na drugem in tretjem mestu sta z osmimi točkami zaostanka aktualni svetovni prvak razreda MXGP Francoz Romain Febvre in ruski tekmovalec Evgeny Bobryshev.

Kaj je Gajserjeva dvojna zmaga pomenila za njegovo ekipo Honda Gariboldi je povedal šef ekipe, Giacomo Gariboldi: »Timova dvojna zmaga je bila presenečenje za celoten motokros, na nek način je presenetil tudi nas, čeprav je na pripravljalnih tekmah dokazal, da je v izjemni formi. Vedeli smo, da bo Tim hiter, ker je imel na pripravljalni dirki na Sardiniji najhitrejši čas na treningu in na dirki. Takrat smo se začeli zavedati, da Tim letos v elitnem razredu ne bo le nabiral izkušenj, temveč lahko kroji sam vrh prvenstva.« Gariboldi ne skopari s komplimenti in je o Gajserju povedal: »Tim je šampion. Tak športnik se rodi vsakih deset let in s predstavo v Katarju je to le še potrdil.«

»Zmaga ne bo pred nadaljevanjem sezone spremenila nič, niti za Tima niti za ekipo. Na dirkah bomo skušali kot vedno vsi dati svoj maksimum brez pritiskov za rezultat. Vsake dirke se lotimo z veliko dobre volje, ob tem uživamo in zavedamo se, da lahko s šampionom kot je Tim nekoč postanemo prvaki tudi v kategoriji MXGP. Vse je samo vprašanje časa,« je pred nadaljevanjem prvenstva še pojasnil izkušeni Gariboldi.

Gajser se danes z očetom odpravlja na prizorišče dirke, kjer bosta najprej preverila motorje, za tem pa si bosta pogledala tekmovalno progo. »Z očetom bova naštudirala progo, pomembna bo vsaka podrobnost. Želim si odpeljati tako kot v Katarju in v dirki čim bolj uživati,« je še dodal Gajser.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 10. uri po našem času. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 7. uri zjutraj, finalna vožnja pa ob 10. uri.

SEZNAM TEKMOVALCEV MXGP

8 Townley Ben Suzuki NZL MNZ Team Suzuki World MXGP

12 Nagl Maximilian Husqvarna GER DMSB Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

17 Butron Jose KTM ESP RFME Marchetti Racing Team KTM

21 Paulin Gautier Honda FRA MCM Team HRC

22 Strijbos Kevin Suzuki BEL FMB Team Suzuki World MXGP

23 Charlier Christophe Husqvarna FRA FFM Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

24 Simpson Shaun KTM GBR ACU Wilvo Virus Performance KTM KTM

25 Desalle Clement Kawasaki BEL FMB Monster Energy Kawasaki Racing Team

31 Snow Alex Yamaha GBR ACU iFly JK Racing

32 Potisek Milko Yamaha FRA FFM Tip Top MP32 Racing Team

77 Lupino Alessandro Honda ITA FMI Team Honda Red Moto

89 Van Horebeek Jeremy Yamaha BEL FMB Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team

92 Guillod Valentin Yamaha SUI FMS Kemea Yamaha Yamalube

100 Searle Tommy Kawasaki GBR ACU Monster Energy DRT Kawasaki

131 Romphan Chaiyan Yamaha THA FMSCT

171 Penjan Thanarat Honda THA FMSCT

222 Cairoli Antonio KTM ITA FMI Red Bull KTM Factory Racing

243 Gajser Tim Honda SLO AMZS Honda Gariboldi

259 Coldenhoff Glenn KTM NED KNMV Red Bull KTM Factory Racing

400 Yamamoto Kei Honda JPN FMI Team Honda Red Moto

461 Febvre Romain Yamaha FRA FFM Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team

777 Bobryshev Evgeny Honda RUS MUL Team HRC

URNIK TEKMOVANJA (po našem času)

Sobota:10.00 – kvalifikacijska dirka MXGP

Nedelja: 7.00 – 1. vožnja MXGP, 10.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

PEK

Foto: Honda proracing images