MXGP: Tim Gajser z dvojno zmago v Qatarju!

Dame in gospodje, zgodilo se je! Tim Gajser je v fenomenalnem stilu zmagal veliko nagrado Katarja v kraljevem razredu MXGP! Že na treningih in kvalifikacijah je pokazal, da ima kondicijo, motocikel in predvsem hitrost, da se lahko kosa z najboljšimi na svetu. Garanje, trdi treningi čez zimo, so se obrestovali in komaj 19 letnega Tima za vedno vpisali v zgodovino kot najmlajšega tekmovalca, ki je zmagal v kraljevem MXGP razredu.

MXGP: Tim Gajser z dvojno zmago v Qatarju! (foto: moštva) moštva
27. 2. 2016

Ampak kaj bi dolgovezili, tule si oglajte nekaj utrinkov kako je fantatstični Tim ugnal vso konkurenco.

V svoji dobri strai maniri pa seveda ni pozabil zahvale ekipi, bratu, očetu in družini, ki so mu omogočili ta fantatsični uspeh. Tu besed enostavno zmanjka, rečemo lahko le še to, da ste vsi prav lepo vabljeni v Brežice, kjer bo 13. marca prva dirka držanega prvenstva v motokrosu in boste lahko najboljšega motokrosista srečali tudi v živo na stezi Prilpe.

V petek je Gajser že v kvalifikacijski dirki napovedal boj za sam vrh, česar marsikdo ni upal napovedati. Gajser je bil namreč pred odhodom v Katar nekoliko previden in je razkril, da želi uvodne dirke sezone izkoristiti predvsem za nabiranje izkušenj v razredu MXGP. Toda ko je padla startna rampa, je s 450 kubično Hondo prikazal brezkompromisno vožnjo in kvalifikacije končal na drugem mestu. Boljši je bil le ruski tekmovalec Evgeny Bobryshev, sicer Gajserjev sotekmovalec na Hondi.

Po drugem mestu v kvalifikacijah, so pričakovanja pred dirko zrasla. Tim Gajser je deloval miren in povsem osredotočen na svoj prvi letošnji izziv. Po startu je bil tik za Bobryshevim, ki je začel najhitreje. Gajser in Bobryshev sta prvo vožnjo vozila v svojem tempu, ostali tekmovalci pa so iz kroga v krog zaostajali in se niso vmešali v boj za sam vrh. Gajser je proti koncu brez težav odpeljal mimo ruskega tekmovalca, prešel v vodstvo in se v cilju veselil svoje prve zmage v razredu MXGP, ob tem pa postavil tudi najhitrejši krog na dirki.

V drugi vožnji je Gajser za razliko od prve povedel že v uvodnih krogih in peljal povsem svojo dirko, v kateri nihče od konkurentov ni mogel slediti njegovemu tempu. Devetnajstletni Makolčan, najmlajši tekmovalec v razredu MXGP, je še enkrat premagal vso konkurenco in vknjižil tudi skupno zmago na dirki, kar je hkrati prva slovenska zmaga v elitnem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu. Drugo mesto na katarski dirki je osvojil aktualni prvak razreda MXGP, Francoz Romain Febvre, tretji je bil Evgeny Bobryshev.

Gajser je bil po dirki vidno zadovoljen in kar nekoliko presenečen nad svojim uspehom. »Zelo sem srečen, to je neverjetno. Čudovito, kaj naj rečem. V prvi vožnji sem se moral bolj potruditi za zmago, saj sem lovil vodilnega, v drugi vožnji pa sem le kontroliral svoje vodstvo. Rad bi se zahvalil svoji družini in seveda svoji ekipi Honda Gariboldi za zares izvrstno pripravljen motor,« je po dirki navdušeno razlagal Gajser.

Motokrosisti iz Katarja potujejo na Tajsko, kjer jih že naslednji vikend čaka nova preizkušnja.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Evgeny Bobryshev (Rus), 3. Romain Febvre (Fra)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Febvre (Fra), 3. Evgeny Bobryshev (Rus)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Febvre (Fra), 3. Evgeny Bobryshev (Rus)

PeK

Foto: moštva