MXGP: v Italiji igrala Zdravljica

Motokrosistična elita se je ta konec tedna pomerila v Trentinu, ki pa je zaradi številnih slovenskih navijačev in odlične predstave Tima Gajserja bolj spominjal na Slovenijo. 

MXGP: v Italiji igrala Zdravljica (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
7. 4. 2019

MX2

Jorge Prado je v Pietramurati le potrdil, da je trenutno nesporni vladar tega razreda in s ponovnim popolnim izkupičkom in nekaj slabšimi predstavami Olsna zaostanek v skupnem seštevku zmanjšal na 20 točk. Drugega mesta se je veselil Jago Geerts, ki je z drugim zaporednim odrom za zmagovalce dokazal, da si mesto v tovarniški ekipi Yamahe še kako zasluži, medtem ko je na najnižjo stopničko stopil drugi KTM-ov voznik Tom Vialle in poskrbel za prevlado mladincev. V težki konkurenci se je za točke boril tudi Slovenec Jan Pancar, ki je z 31. in 28. mestom znova pridobil nekaj neprecenljivih izkušenj. 

MXGP

Naš slovenski šampion je blestel ves konec tedna in že na sobotnih treningih in kvalifikacijah dokazal, da se bo na današnji dirki boril za vrh. Edini, ki je lahko skozi vikend sledil tempu Makolčana, je bil devetkratni svetovni prvak Antonio Cairoli, ki pa je moral Gajserju v prvi vožnji seči v roko. Odlično se je za Tima začela tudi druga, v kateri je celo dobil start, a moral približno 15 minut pred koncem premoč priznati domačinu, a je kmalu zatem vrnil udarec. Konec dirke je zaznamoval hud boj med vodilnima, ki pa se je končal s padcem Cairolija in posledično zmago Gajserja. S tem si je tovarniški voznik Honde privozil prvo zmago v letošnji sezoni in poskrbel za evforijo navijačev, ki ji v karavani MXGP-ja ni para. Soliden vikend pa je tudi za Klemnom Gerčarjem, za katerega je bila to prva dirka po poškodbi, zato smo lahko s 27. in 26. mestom zelo zadovoljni. 

Foto: Ray Archer (KTM), Primož Jurman