MXGP: v Matterley Basinu najuspešnejši Cairoli

Najboljši motokrosisti sveta so minuli vikend moči merili v Veliki Britaniji, kjer je potekala druga preizkušnja sezone.

MXGP: v Matterley Basinu najuspešnejši Cairoli (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
28. 6. 2021

MX2

Drama se je v šibkejšem razredu začela že pred samo dirko, saj so iz tovarniške ekipe KTM-a prišle novice, da njihov aktualni svetovni prvak in do te dirke vodilni v skupnem seštevku Tom Vialle ne bo nastopil. Razlog je bila lažja poškodba zapestja, ki jo je Francoz staknil med treningom tekom tedna. S tem so se vrata do zmage na široko odprla vsem ostalim, kar je najbolje izkoristil Maxime Renaux, medtem ko se je drugega mesta veselil novinec v tej sezoni Mattia Guadagnini. Na najnižjo stopničko je z drugim in šestim mestom stopil Ruben Fernandez, ki je s tem tudi prevzel mesto vodilnega v skupnem točkovanju.

Na Otok je odpotoval tudi naš predstavnik Jan Pancar, ki je zopet pokazal solidno vožnjo, a se le-ta zaradi dveh slabih startov ni odrazila na rezultatu. Ne glede na to pa je Jan z 20. in 18. mestom osvojil štiri nove točke in se tako v skupnem seštevku utrdil na 13. mestu. 

Rezultati:

1.) Maxime Renaux (YAM) - 47

2.) Mattia Guadagnini (KTM) - 43

3.) Ruben Fernandez (HON) - 37

4.) Matthys Boisrame (KAW) - 34

5.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 31

MXGP

Po izjemni predstavi, ki nam jo je na uvodni dirki sezone pričaral Tim Gajser, je bil favorit na tej razgibani in dolgi stezi z ogromno skoki vsem dobro znan. Že na jutranjem ogrevanju pa je bilo jasno, da bodo Timu glavno grožnjo predstavljali vozniki tovarniškega KTM-a, kar se je v prvi vožnji le še potrdilo. Gajser se je moral tako zadovoljiti s četrtim mestom ter premoč priznati vsem trem 'oranžnim'.

V drugi vožnji pa je slovenski as ubral nekoliko agresivnejši pristop in se že zgodaj v dirki prebil do drugega mesta. V sami končnici pa je Tim z lepim napadom prehitel še Romaina Febvreja in s tem slavil že tretjo posamično zmago letos. Na žalost rezultat 4-1 ni zadostoval za zmago, saj je veteran Antonio Cairoli z zmago v prvi vožnji in tretjim mestom v drugi zbral več točk in se tako veselil svoje 93. zmage v svetovnem prvenstvu. Na podiumu se je Antoniu in Timu pridružil še Jeffrey Herlings, ki v skupnem seštevku zaseda drugo mesto, za vodilnim Gajserjem pa zaostaja petnajst točk.

Rezultati:

1.) Antonio Cairoli (KTM) - 45

2.) Tim Gajser (HON) - 43

3.) Jeffrey Herlings (KTM) - 38

4.) Romain Febvre (KAW) - 36

5.) Jorge Prado (KTM) - 36