MXGP: znan koledar dirk za sezono 2021, uvodna preizkušnja tokrat v Omanu

Kljub dejstvu, da se je letošnja sezona šele dobro zaključila, pa so misli tekmovalcev in predvsem organizatorjev že usmerjene v naslednjo.

MXGP: znan koledar dirk za sezono 2021, uvodna preizkušnja tokrat v Omanu (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
11. 11. 2020

Glede na to, da se je zaradi korona virusa letošnja sezona končala kasneje kot bi se v normalnih okoliščinah, smo vsi pričakovali, da bo temu prilagojen tudi datum začetka naslednje. Z naznanitvijo koledarja, je Infront Moto Racing to tudi potrdil, saj naj bi se po trenutnem scenariju sezona začela šele z aprilom. S tem je bilo tekmovalcem in ekipam dano nekaj več časa za pripravo, obenem pa so upi, da se bodo razmere po svetu do, takrat vsaj v manjši meri umirile, še nekoliko bolj upravičeni.

Karavana se bo tako 3. aprila zbrala v jugozahodni Aziji, natančneje v državi Oman, ki bo gostiteljica uvodne dirke sezone 2021. Poleg tega prizorišča, se bodo tekmovalci kasneje odpravili še na tri, do sedaj neznana dirkališča, in sicer v nizozemski Oss, finski Itti-KymiRing ter na VN Igora Drive v Rusiji.

Dvajseta in obenem zadnja dirka sezone bo potekala v Argentini, pozabiti pa ne smemo niti na pokal narodov, ki se po letu premora vrača. Letošnja gostiteljica bo Italija, motokrosistična elita pa se bo za prestiž in slavo pomerila na umetno narejeni stezi v Imoli.