Najava: Zadnje dejanje Akrapovič pokala

MK Slovenj Gradec bo v nedeljo, 12. oktobra, gostitelj zadnje dirke iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije za pokal Akrapovič.

8. 10. 2008

V devetih kategorijah bodo še zadnjič letos tekmovali predvsem amaterski tekmovalci. Tradicionalno dobra organizacija MK Slovenj Gradec, veliko število gledalcev in pa napovedano suho vreme bosta dodala čar zaključku motokros sezone dirkanja na domačih stezah. Oboževalci motokrosa tokrat ne bodo imeli prilike držati pesti za domačega matadorja Tonija Muleca, ki je trenutno odsoten zaradi poškodbe noge.

Dirko bodo začeli najmlajši na 65-kubičnih dirkalnikih v kategoriji MX 65 junior. Aktualni prvak Nick Škorja (TRK Tajfun šport) je kot za šalo ubranil naslov že pred dvema dirkama in ima poln izkupiček točk. Za njim je že dolgo na drugem mestu domačin Denis Vačovnik (MK Slovenj Gradec), za tretje mesto pa pričakujemo tesen boj med Maticem Milecem (Hrvaška) in Miho Bubničem (MK Beli Kamen), ki imata razliko ene točke.

V dveh kategorijah se bodo spoprijeli tekmovalci na 85-kubičnih dirkalnikih. V MX 85 ima neulovljivo število točk Dejan Zver (TRK Tajfun Šport) pred Miranom Kovačičem AMD Trebnje) in Aljažem Lampretom (AMD Šentvid pri Stični). Mlajši v kategoriji MX 85 junior pa so razvrščeni takole: Rok RUS (AMD Šentvid pri Stični) z dvanajstimi točkami prednosti pred Rokom Majeričem (TRK Tajfun Šport) in Anejem Branisljem (MSK Notranjska), ki je izven boja za naslov prvaka.

Med veterani v dveh kategorijah MX Veterani 35 in MX Veterani 45 sta v vodstvu Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki že ima neulovljivo število točk pred Alojzom Vogrincem (TRK Tajfun Šport) na drugem mestu, katerega bo branil pred Brankom Peršohom (AMD Slovenske Konjice). Starejši Silvin Vesenjak (MX Enduro Šport Maribor), ki pa ima prednost desetih točk pred Stanetom Pečjakom (AMD Šentvid pri Stični). Tretji je Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični), ki mu to mesto ne bi smelo uiti iz rok, do drugega pa več ne more.

V najštevilčnejši kategoriji MX 125 R2 je boj za prvaka povsem izenačen. Nevtralni teren bo odločil dvoboj med Rokom Virantom (AMD Šentvid pri Stični) in Andrejem Gregoričem (ABC Sport), med katerima je le točka razlike. Tretjeuvrščeni je Dani Leban (GAS Vrtejba), četrti in peti pa Blaž Kotik (AMD Orehova vas) in Anže Slivnik (MK ZAI). Oba se znata vmešati v boj za zmago na tej dirki. Prav Slivnik je zadnji tri dirke na zmagovalnem odru, eno od teh pa tudi zmagal.

Tudi kategorija MX OPEN R2 je mnogoštevilno obiskana. Dejan Ogulin (NIX Semič), Denis Premrl (GAS Vrtejba), Dejan Podgornik (AMD Tolmin), Dominik Potočnik (AMD Slovenske Konjice) in Robert Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) so prva peterica, ki ima podoben tempo na dosedanjih dirkah. Tudi Peter Šilc na šestem mestu je zmožen zmage, vendar izven dosega naslova prvaka.

Zadnja vožnja kategorij MX OPEN R1 in MX 125 R1 bo potekala brez poškodovanega domačina Tonija Muleca (MK Slovenj Gradec), aktualnega prvaka šibkejše MX 125 kategorije. 125 kategorija že ima novega prvaka - to je Aleksander Žafran (Geodrill racing team). Na drugem mestu je aktualni prvak v kategoriji 85 Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje), tretji pa Theo Urbas (MK Notranjska).V OPEN kategoriji je na najboljši poti Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) pred kolegom iz kluba Borutom Koščakom (AMD Šentvid pri Stični). Tretji je Boris Cerar (AMD Lukovica).

Treningi se bodo začeli ob 8.30 zjutraj, štart dirk bo ob 11. uri, zadnje najatraktivnejša vožnja pa je na sporedu ob 17-tih.

Vljudno vabljeni!

Matjaž Košir