Nastran dvojni zmagovalec v Logatcu

Uroš Nastran povedel v razredih supermoto 450 in Open, med skuteristi najboljši Beno Lipnik, v razredu SM 125 pa je šlo najbolje Alanu Pfeiferju.

Nastran dvojni zmagovalec v Logatcu (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
1. 7. 2007

Da bo napeto v najhitrejšem razredu, je bilo jasno že po uradnih treningih: Uroš Nastran na Husqvarni je bil za tri tisočinke hitrejši od Marka Škarje na Apriliji in si tako priboril prvo štartno pozicijo. Marku štart ni najbolje uspel, zato je imel Uroš prosto pot do prvega mesta. V drugi dirki je Škarja padel in se z divjo vožnjo uspel pripeljati do drugega mesta. Tretji je bil v obeh dirkah Marjan Habat.

Nastranu je šlo odlično tudi v razredu do 450 kubičnih centimetrov, v katerem letos, ko je z dirkanjem prenehal Beno Štern, kot kaže nima prave konkurence. Zelo hiter je sicer "letečman" Rok Mihelčič s Hondo, ki je zasedel drugo mesto pred Silvestrom Habatom.

Še najbolj pestro je bilo v najmanjši kategoriji supermota, kjer fantje in dekleta "ožemajo" stopetindvajset kubične štiritaktnike. Favorit Tadej Lazar je na prvi dirki zaradi prehitrega štarta dobil 10 sekund kazenkega pribitka in kljub temu, da je prišel skozi cilj prvi, pristal šele na četrtem mestu. V drugi dirki napake ni ponovil in bil prvi, večje bitke pa so se dogajale za njim. Celo dirko so se prehitevali dirkači od drugega do šestega mesta, najbolj uspešno pa je končal Alan Pfeifer (Fantic Motor), ki je bil tudi skupni zmagovalec dirke pred Lazarjem (Tomos) in Tinetom Saražinom (Yamaha). V ženski konkurenci je tokrat zmagala Nina Kolar, saj je zmagovalka iz Ptuja Anja Špindler po začetnih težavah vozila (pre)divje in kar dvakrat padla.

Večkratni državni prvak Beno Lipnik kot izgleda ne more brez dirkanja in po enem letu premora ga znova videvamo na dirkah državnega prvenstva. Tudi v Logatcu je dirko s skuterjem odpeljal brez napak in zmagal pred bratoma Aljošo in Matjažem Lebanom.

Trenutno stanje v prvenstvu si lahko ogledate na spletni strani www.amzs-sport.com.

Dirko pa je zaznamoval tudi neprijeten dogodek: dirkaču Roku Mihelčiču je na koncu ciljne ravnine odpovedala prednja zavora in je trčil v sodnika in podpredsednika komisije za supermoto, Sandija Strleta. Ta je z glavo močno udaril v tla, zato so ga odpeljali z rešilcem. Po zadnjih informacijah je že prišel k zavesti, a je trenutno spet v umetni komi, da si glava odpočije. Držimo pesti, da bo okreval že pred naslednjo dirko, ki bo v Zagorju 26.8.2007.

Matevž Hribar