Nemčija več kot srečen kraj za slovenska motokrosista

Ob Timu Gajserju je uspeh kariere zabeležil tudi Jan Pancar.

Nemčija več kot srečen kraj za slovenska motokrosista (foto: Honda) Honda
12. 6. 2022

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je zmagal na dirki razreda MXGP za veliko nagrado Nemčije v Teutschenthalu. V posamičnih vožnjah je zabeležil zmago in drugo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pa ima po odsotnosti doslej najbližjega tekmeca, Francoza Maxima Renauxa, zdaj že več kot 100 točk prednosti. Gajser je s prvo zmago po začetku maja v italijanski Maggiori, skupno pa sedmi v sezoni na najboljši način izkoristil odsotnost mladega Renauxa (Yamaha).

Dvaindvajsetletnik je namreč v soboto grdo padel v kvalifikacijah. Zaradi zloma štirih vretenc je bil primoran izpustiti preizkušnjo v Teutschenthalu, vprašanje pa je, kdaj se bo lahko svetovni prvak razreda MX2 vrnil v karavano. V seštevku ima zdaj Gajser 485 točk oz. 101 točko naskoka pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha), tretji je po novem Španec Jorge Prado (GasGas), ki zaostaja 119 točk, na četrto mesto pa je padel nesrečni Renaux, ki je pri 365 točkah. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez dva tedna v Indoneziji.

Novo odlično dirko pa je v razredu MX2 odpeljal Jan Pancar. Že na kvalifikacijah je s sedmim startnim mestom nakazal, da ga čaka zanimiv dan. To je potem potrdil v obeh vožnjah. V prvi je bil peti, v drugi pa sedmi in se tako ob koncu dneva veselil odličnega skupnega šestega mesta in novih 30 točk .

S tem jih ima trenutno 162, kar je dovolj za dvanajsto mesto, vodilni Jago Geerts pa jih ima 460.