Nov vikend in s tem nova dirka državnega prvenstva v motokrosu

Slovenski motokrosisti se ta konec tedna podajajo v Stransko vas pri Semiču, kjer se bodo pomerili na drugi preizkušnji državnega prvenstva. Ker dvakratni svetovni prvak tam ne bo nastopil, pa bo s tem boj za zmago v elitni kategoriji odprt.

Nov vikend in s tem nova dirka državnega prvenstva v motokrosu (foto: Jože Bojec (vir: AMZS)) Jože Bojec (vir: AMZS)
19. 4. 2019

V kategoriji MX2 je sezono pretekli vikend v Brežicah najbolje odprl Jan Pancar, ki je z dominantnima vožnjama slavil dvojno zmago. K enakemu rezultatu bo mladi Dolenjec stremel tudi v Semiču, pri čemer ga bo najbolj oviral trenutno drugi v skupnem seštevku Luka Milec. Čeprav se pripravljalno obdobje zaradi poškodbe ni izšlo po njegovih načrtih, je na zahtevni stezi v Prilipah v cilj dvakrat pripeljal kot drugi in pokazal, da bo nanj letos še treba računati. Nikola Hranić pa je tisti, ki je uvodno dirko v tej kategoriji končal na najnižji stopnički, a ga v Beli krajini najverjetneje ne bo.

V razredu MX Open Makolčan na prvi dirki letošnje sezone ni dopustil nikakršnih presenečenj in z dvojno zmago in izjemno atraktivnimi vožnjami gledalcem ponudil prav to, zaradi česar so prišli. Dvakratnega svetovnega prvaka na drugo preizkušnjo ta konec tedna ne bo, kar bo odprlo možnosti za zmago drugim tekmovalcem. V najožji krog favoritov se zagotovo uvrščata Klemen Gerčar in Peter Irt. Slednja sta se na stezi že velikokrat soočila in nič drugače ni bilo v Brežicah, kjer pa je moral najmlajši izmed bratov Irt premoč priznati Gerčarju, ki se je tako veselil drugega mesta. Ob odsotnosti Gajserja pa se drugim ne ponuja le možnost za posamično zmago, temveč tudi za naslov prvaka, a ne smemo pozabiti, da se ob koncu sezone vsakemu tekmovalcu najslabša dirka izbriše.

Vremenska napoved je tokrat na strani voznikov in organizatorja, saj se nam obeta izjemno lep konec tedna in s tem suhe dirke ter posledično napeti dvoboji za najvišja mesta.