Pred jutrišnjim finalom EMX v Orehovi Vasi, naši na vrhu

Orehova Vas je prizorišče osme in hkrati tudi finalne dirke evropskega prvenstva v motokrosu, prestižni kategoriji OPEN. Na sobotni kvalifikacijski dirki je bil najhitrejši Matevž Irt, kar je odličen obet za nedeljsko dirko. Med prvih pet tudi Jernej Irt in Toni Mulec.

5. 7. 2014

Nekoliko prenovljena steza, ki ji ne pravimo zastonj 'kraljica' je za letošnji vrhunec dirkanja na domačih tleh bogatejša za velik dvojni skok, ki je speljan preko novega mostu, ki po vzoru sodobnih stez dopušča neoviran prehod gledalcev iz zunanjega v notranji del steze tudi med samo dirko.

'Skok je super, dolg in atraktiven, podlaga je sicer še nekoliko mehka a prizadevni organizatorji ta del kjer nastajajo kanali redno ravnajo, tako da ni nevarnosti. Proga v orehovi Vasi je naravnost fantastična, odlično pripravljena, izredno sem užival.'S temi besedami je Matevž Irt izrekel najvišje pohvale članom AMD Orehova, ki je v sobotnih kvalifikacijah najbolje opravil z vso konkurenco. Na nedeljski dirki bo sicer moral paziti na mlajšega brata Jerneja, ki je v nekoliko boljši fizični kondiciji, saj je Matevž šele nekaj mesecev na motociklu, po dolgotrajni rehabilitaciji poškodovanega kolena.

S petim mestom se je izkazal tudi Toni Mulec, tako da se obeta odlična dirka, kjer se bodo naši najboljši motokrosisti potegovali za najvišja mesta.

Kot posebno popestritev k finalu evropskega prvenstva, so pri AMD Orehova Vas dodali še dirko ekip tako da bo v nedeljo 7. Julija atraktivno še od jutranjih ur. Ob 8.20 je na vrsti že prvo ogrevanje v kategorijah MX1, MX2 in MX3 po vzoru dirke za pokal narodov. Nato pa ob 10. Uri sledi že ogrevanje najboljših v kategoriji EMX OPEN. Dirke se bodo začele ob 10.40, nakar se bo po natrpanem urniku zvrstilo vseh pet voženj, ki obetajo veliko spektakla za gledalce. Zadnja dirka, finale EMX OPEN bo ob 16.uri.

Rezultate in koledar dirk najdete na www.amzs.si in www.speed-timing.hr

AMZS MX-press