Pri devetnajstih letih nas je zapustil motokrosist Rene Hofer

Iz sosednje Avstrije prihajajo tragične novice, saj so v plazu blizu Salzburga ugasnila tri življenja.

Pri devetnajstih letih nas je zapustil motokrosist Rene Hofer (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
5. 12. 2021

Avsrijski ORF je v soboto poročal o snežnem plazu, ki je na gori Lackenspitze zasul enajst turnih smučarjev. Na žalost je bil plaz za tri usoden, med njimi pa je bil tudi eden izmed najbolj talentiranih motokrosistov na svetu Rene Hofer.

Devetnajstletni Hofer je veljal za prihodnost avstrijskega motokrosa, saj je že v svojih rosnih letih osvojil evropski in tudi mladinski svetovni naslov. V letu 2020 se je vedno nasmejani Rene v kategoriji MX2 pridružil tovarniški ekipi KTM-a, s katero se je letos na dirki v Pietramurati prvič veselil skupne zmage. V skupnem seštevku je sezono sklenil na šestem mestu, a je že sedaj veljal za enega izmed glavnih kandidatov v boju za naslov v prihajajoči sezoni.

Novica je pretresla ves motokrosistični svet, predvsem tovarniško ekipo KTM-a, za katero je Rene nastopal zadnji dve leti. »To je huda tragedija za vse, tvojo družino, KTM-ovo in tudi vso MXGP družino. Za vedno boš ostal v naših srcih kot pozitiven, prijazen, zelo prijeten in vedno nasmejan fant. Počivaj v miru,« je na družbenih omrežjih zapisala tovarniška ekipa KTM-a, ki skupaj z vso karavano žaluje za Renejem Hoferjem, ki svojega pečata ni pustil zgolj z rezultati, temveč tudi s svojo osebnostjo.